​5 echipamente de bucatarie pentru preparatele de toamna

Toamna isi intra in drepturi iar mancarurile de sezon parfumeaza placut casele si bucatariile restaurantelor traditionale.

In topul celor mai gustoase preparate culinare in randul romanilor, raman urmatoarele: zacusca de vinete sau de legume cu ciuperci, sarmalele cu carne mixta de porc si vita, supa crema de legume sau dovleci si alte meniuri specifice.

Fie ca vrei sa prepari acasa sau detii un restaurant, aceste gustari nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta.

De aceea, pentru a obtine cele mai bune rezultate, in cel mai scurt timp trebuie sa ai echipamentele de bucatarie de la Lancom.

Iata de ce ustensile ai nevoie pentru preparatele specifice de toamna:

1. Aragazul

aragaz profesional ozti

O masina de gatit cu 4 arzatoare si temperatura reglabila, cu un cuptor spatios este atu-ul oricarei bucatarii profesionale de restaurant. Acesta este facut din inox rezistent in timp la ulei, apa, praf si alti factori care il pot deteriora. Cuptorul electric permite rumenirea carnii la acelasi nivel si temperatura, fiind prevazut cu 3 nivele pentru tavi.

Usa se inchide ermetic fara garnitura, iar costurile electrice sunt reduse si igienizarea mult mai buna.

Alege o masina de gatit profesionala pentru orice ai gati: supe, ciorbe, sarmale sau fierberea legumelor, iar gustul lor va fi de neegalat.

2. Oala inox

oala inox

Recipientul in care gatesti trebuie sa fie de cea mai buna calitate. O oala de inox cu o capacitate de 7.2 litri este incapatoare pentru ciorbe sau fierturile vegetale de sezon.

Rezistenta, cu mai multe straturi de inox magnetic si aluminiu, semioala de inox poate fi folosita atat pe plita, cat si in cupotor.

Materialul din care e fabricata este total non-alergenic si rezista la socurile fizice si termice, fiind potrivita pentru restaurante sau bucatarii personale.

3. Cutitul de legume

cutit profesional de legume

Orice bucatar trebuie sa aiba un cutit pentru taiat si maruntit legume. Lama din inox este de 20 de cm, ajutand in manuirea legumelor taiate pentru a fi gatite. Manerul cutitului Chef este prevazut cu un strat proflex verde, antibacterian pentru o mai buna igienizare in prepararea supelor sau a preparatelor din legume.

4. Mixerul de mana pentru piure si supe

mixer de mana Dynamic

Preparatele ca supa crema de legume sau piureul de cartofi trebuiesc facute bine, cu o consistenta fina. De aceea, ai nevoie de mixerul de mana de la Lancom. Lama sa rotativa si puterea de 270 W te vor ajuta sa faci cele mai gustoase mancaruri, cu o aroma naturala, fresh.

5. Masina de tocat

masina tocat carne

Cand gatesti sarmale sau chiftele, nu trebuie sa uiti de masina de tocat. Din fonta, aceasta rezista in timp, la apa, reziduri alimentare, ulei sau alte elemente ce pot deteriora masina de tocat. Constitutia robusta este usor manevrabila pentru preparate bine facute.

Materialele de cea mai buna calitate si designul performant al utilajelor, tacamurilor, robotilor de bucatarie si masinilor de gatit, te ajuta sa faci o cantitate mai mare de mancare, in acelasi timp, fara sa depui mult efort.

Alege sa ai cele mai bune echipamente de la Lancom si cu siguranta toti gurmanzii vor observa diferenta.