Criterii de luat în considerare atunci când cumpărați echipamente pentru restaurant

Selectarea echipamentului perfect pentru bucătăria restaurantului tau poate fi ușoară daca se respecta 3 criterii esentiale: implicarea bucătarului in amenajarea spatiului, prioritizarea nevoilor si cel mai important, colaborarea cu un furnizor de echipamente de încredere.

Una dintre cele mai importante piese ale bucătăriei restaurantului tău este echipamentul. De la echipamente mari, cum ar fi frigidere și cuptoare, până la dispozitive mai mici, cum ar fi mixerele, fiecare joacă un rol crucial în transformarea ingredientelor în preparate delicioase pentru clienții tai.

Pentru a face achiziții de echipamente, vei aduna cât mai multe informații care să te ajute să iei deciziile corecte. De aceea, am întocmit această listă cu cateva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei in considerare atunci când cumperi echipamente pentru restaurante.

Implica bucătarul

O mare parte din ceea ce va necesita bucătăria ta în ceea ce privește echipamentul va avea de-a face cu meniul, iar cel care cunoaște cel mai bine acel meniu este bucătarul care l-a dezvoltat sau care îl va executa de indata ce bucătăria va fi pusă în funcțiune.

Bucătarul tău ar trebui să furnizeze o listă cu echipamentele necesare, dar ar fi și mai benefic să-i obții părerea despre anumite modele sau mărci. Cunoștințele lui vor fi valoroase în compararea diferitelor caracteristici și funcții.  

Prioritizează-ți echipamentul

Începerea procesului de cumpărare a echipamentelor fără o strategie bugetară clară este o greșeală. Organizarea listei de echipamente în funcție de cele mai esențiale vă va ajuta să decideți pe ce echipamente ar trebui să plătiți mai mult.

Eficienta energetica

Bugetul pentru echipamente ar trebui să implice si costurile pe durata de viață, inclusiv energia de care aceste echipamente o va necesita. Selectarea unui model mai eficient din punct de vedere energetic va aduce cu siguranță beneficii pe termen lung, chiar dacă inițial înseamnă să cheltuiți ceva mai mult.

Conformitatea normativă

Conducerea oricărei afaceri înseamnă respectarea unei varietăți de reglementări care se aplică pentru a proteja bunăstarea clienților si personalului, iar restaurantele au responsabilitatea de a păstra în siguranță mâncarea pe care o servesc. Acest punct va trebui să fie luat în considerare și la cumpărarea echipamentelor.

Dimensiunile bucătăriei tale

Asigura-te că intri în procesul de cumpărare cu o idee clară despre tipul de spațiu pe care l-ai alocat. S-ar putea să fie tentant să-ți modifici pe parcurs designul bucătăriei, dar asta probabil va declanșa o reacție în lanț de ajustări care, în cele din urmă, vor modifica bugetele si va prelungi durata de finalizare a proiectului.

Procesele bucătăriei tale

Întrebați-vă cum se vor deplasa mâncarea și personalul prin bucătărie și ce echipamente ar maximiza această mișcare. Urmați acest proces de gândire pentru fiecare echipament important din bucătărie pentru a evalua modul în care va contribui la eficiența generală a bucătăriei.

servicii complete de proiectare si utilare horeca

Asadar, construirea unei bucătării de restaurant inseamănă a pune cap la cap un puzzle uriaș. Este nevoie de timp și de gândire atentă. Toate piesele trebuie să se potrivească perfect pentru a obține rezultatele dorite. Dacă vreuna dintre piese lipsește sau este pusă în locul greșit, va fi o problemă și produsul finit va fi afectat.

Lancom ofera servicii complete de consultanta, proiectare si furnizare de echipamente pentru afacerea ta. Echipa noastră oferă servicii profesionale pentru ca afacerea ta să aibă un start bun și un randament maxim. De la micul intreprinzator de la coltul strazii pana la lanturi de hoteluri de 5 stele, intotdeauna am incercat sa venim in intampinarea clientilor cu solutii eficiente, sustenabile si profitabile pentru business-ul lor. Alatura-te si tu proiectelor noastre de succes si impreuna dam startul afacerii tale!