​5 cutite care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Secretul unei bucatarii de succes sta in cele mai mici detalii. Daca ai deja echipamentele specifice restaurantului tau sau pur si simplu vrei sa ai o bucatarie perfect dotata pentru cele mai interesante gustari, atunci nu trebuie sa-ti lipseasca cutitele profesionale.

Fie ca e vorba de preparat carne, de transat, de filetat peste, de taiat cu finete sunca sau legume, sau doar pentru ornarea mancarii, cutitele sunt un must-have in bucataria moderna.

Accesoriile de ascutit si cutitele cu forme pentru diverse decoratiuni culinare fac parte din produsele de inalta calitate oferite de Lancom.

Iata cu ce cutite trebuie sa te echipezi, pentru cele mai bune preparate culinare:

1. Cutitul cu lama forjata

Orice bucatar are nevoie de un cutit universal pentru a taia carnea si legumele cu dexteritate. Indiferent de ingredientele folosite, cu acest cutit Chef cu lama forjata, poti sa tai, sa toci si sa maruntesti dupa bunul plac.

Lama lata de 25 de cm te ajuta sa ridici ingredientele si sa le muti direct in recipientul dorit.

2. Cutitul de transat carne

Preparatele din carne sunt printre preferatele oamenilor inca din cele mai vechi timpuri. Ca mancarea sa fie gustoasa, carnea trebuie sa fie fiarta si fragezita cat mai bine.

Taierea cat mai fina a carnii se face cu un cutit Chef pentru carne cu lama de 30 cm.

Manerul este acoperit cu proflex rosu cu protectie antibacteriana, ca tu sa gatesti in cele mai igienice conditii.

3. Cutitul pentru legume

Legumele constituie o sursa nesfarsita de vitamine de care corpul are nevoie. Pentru a obtine cele mai delicioase mancaruri si garnituri, bogate in fibre trebuie folosit un cutit profesional pentru legume cu lama de 8 cm.

Facuta din inox, lama ajuta la taierea cu precizie a vegetalelor fie ca e vorba de legume mari sau mici care trebuiesc cojite.

4. Cutitul pentru paine

Taierea painii si a produselor de panificatie se face cu un cutit cu lama zimtata.

Lama din inox de 25 cm latime, ajuta la o trecere fina prin blatul copt, ca tu sa obtii cele mai fine felii de paine.

Zimtii de pe lama sunt facuti astfel incat precizia bucatarului sa fie cat mai buna, indiferent de tipul de paine.

Manerul este acoperit cu un strat negru de proflex cu protectie antibacteriana, ca tu sa te bucuri de cele mai curate ingrediente.

5. Cutit de filetat

Carnea alba este una din cele mai dorite ingrediente pentru persoanele care tin diete. Pestele este un preparat versatil, atat in feluri combinate cu fructe de mare, cat si de sine statator cu garnitura sau in ciorbe.

Principala problema a pestelui este structura fina osoasa. Pentru a preveni problemele de deglutitie, pestele trebuie curatat cu un cutit de filetat profesional.

Lama din inox de inalta calitate face fiecare manvra mai usoara, astfel incat curatarea pestelui sa fie facuta cu precizie.

Nu uita de accesoriile de ascutit cutitele ca lama sa fie mereu taioasa, pentru orice ingredient ai avea nevoie.

Acum ca bucataria restaurantului sau cea personala este perfect echipata cu produsele Lancom, poti gati in voie cele mai apetisante meniuri.

×