Cum sa-ti mentii in permanenta alimentele proaspete?

Preparatele delicioase cu ingredient alese se fac! Secretul unui preparat desavarsit consta in calitatea si prospetimea alimentelor de baza, combinate cu pasiunea si maiestria bucatarului. Toate acestea aduc clientii la masa in fiecare zi si iti transforma afacerea intr-una de succes.

Dar pastrarea alimentelor proaspete pe o perioada indelungata poate deveni o provocare, mai ales in bucatariile profesionale, acolo unde vorbim de cantitati mari de ingrediente.

O solutie eficienta de pastrare in totalitate a proprietatilor nutritive ale alimentelor pe o perioada indelungata o reprezinta aparatele de vidat, ce garanteaza pastrarea in siguranta a alimentelor, respectand totodata normele de igiena. Fie ca vorbim de branzeturi, fructe, legume sau carne, aparatele de vidat reprezinta singura modalitate de mentinere si depozitare a alimentelor in stare perfecta, fara a le altera gustul, aspectul, mirosul sau textura.

Aparatul de vidat este un dispozitiv care are rolul de a elimina aerul si umezeala din ambalajul ce se prezinta sub forma unei pungi. Sigilarea ermetica (fara umiditate si fara oxigen) incetineste efectul mucegaiurilor sau al bacteriilor care actioneaza asupra alimentelor. Oxigenul este principalul element responsabil de degradarea alimentelor. Tot în prezența oxigenului grăsimile se oxidează (râncezesc), conținutul de vitamine din fructe și legume scade, iar pigmenții vegetali își modifică culoarea. De aceea extragerea aerului din interiorul unui ambalaj permite păstrarea unui produs cu câteva zile în plus față de simpla lui refrigerare.

Pentru ca efectul lui sa fie maxim, ingredientele se pastreaza la rece, temperaturile scazute ajutand la incetinirea enzimelor vinovate de alterare sau deshidratare. Daca in mod normal, fructele si legumele se deterioreaza rapid in interiorul frigiderului, cu aparatul de vidat ai scapat de acest inconvenient, deoarece folia perfect ermetica le va proteja textura si le va pastra proaspete pentru o mai mare perioada de timp.Este foarte important sa te asiguri ca sigilarea se face perfect, deoarece, in caz contrar alimentele vor continua sa se altereze.

O parte importanta in intreg procesul de vidare o reprezinta alegerea pungilor de vidat. Se recomanda utilizarea pungilor speciale, chiar daca achizitionarea acestora inseamna niste costuri periodice in plus, dar acest lucru asigura eficienta procesului de vidare si partrarea alimentelor proaspete pe o perioada mai lunga de timp.

Gama completa de echipamente pentru vidare o gasesti in magazinul online Lancom. Pentru produse de calitate alege intotdeauna Lancom!

×