​Cum sa-ti pastrezi alimentele proaspete

Depozitarea si pastrarea ingredientelor proaspete pentru mai mult timp sunt doua aspecte importante in buna functionare a unui restaurant, sau magazin cu specific gastronomic.

Pentru ca aroma si proprietatile nutritive ale carnii stau in calitatea acesteia si intervalul in care este preparata, Lancom iti recomanda anumite echipamente specializate pentru vidare si depozitare pentru carmangerie si nu numai.

De asemenea, legumele pentru a oferi un gust intens mancarii, pot fi tinute in pungi vidate ce incetinesc procesul de descompunere al acestora.

Astfel, preparatele din bucatarie vor fi mereu atent selectionate si proaspete, fiind gata sortate pentru orice meniu.

Iata de ce echipamente de ambalare ai nevoie in bucataria restaurantului tau:

1.Aparatul de lipit pungi

Una din cele mai facile metode de ambalare a ingredientelor este de a lipi pungile cu alimente.

Pentru aceasta ai nevoie de pungi rezistente de diverse dimensiuni si de un aparat de lipit pungi de 300 mm.

Dimensiunile sale de 450x90x170 mm il fac foarte compact si util, mai ales ca nu ocupa mult spatiu in bucatarie.

Ingredientele vor fi mai fresh si gata sa fie preparate.

2.Masina de vidat profesionala

Potrivita pentru restaurante sau magazinele de carmangerie care dau spre vanzare ingrediente semipreparate, masina de vidat profesionala cu o inaltime de 19 cm este solutia ideala.

Avand o capacitate mare, masina de vidat poate ambala mai multe pungi in acelasi timp, ca tu sa te ocupi de restul activitatilor culinare.

Aceasta este potrivita pentru vidarea ingredientelor diverse ca branzeturi, legume, fructe, fie ca sunt proaspete sau deshidratete, mezeluri si carnuri feliate.

3.Pungile de vidat

Pungile nu trebuie sa lipseasca din masurile de ambalare. Special facute pentru aparatul de lipit sau vidat, pungile sunt rezistente la temperaturi intre -40 si 100 grade Celsius, venind in seturi de cate 100 de bucati.

Pungile de vidat sunt facute din polietilena si mentin ingredientele proaspete, departe de bacterii si alti factori care duc la alterarea acestora.

Potrivite pentru aparatul de vidat, pungile pot fi cu o parte gofrata sau neteda.

Dimensiunile variaza de la 15x40 cm la 30x 35 cm ca tu sa alegi sortimentele pe marimea dorita pentru a fi ambalate.

Fie ca optezi pentru aparate de ambalat manuale sau automate, acest pas nu trebuie exclus din bucataria niciunui restaurant sau magazin specializat.

Echipamentele profesionale de la Lancom asigura o igienizare si o vidare perfecta pentru orice ingredient folosit.

Alege sa pastrezi prospetimea pentru cele mai bune mancaruri cu masinile de vidat de la Lancom.

×