​Cutite profesionale – intelegerea utilitatii diferitelor tipuri de cutite

Un cutit de calitate, corect ales este o necesitate absoluta in orice bucatarie profesionala care se respecta. De la felierea legumelor la taierea carnii, cutitele joaca un rol vital in procesul de preparare a mancarurilor. Pentru ca alegerea cutitului corect poate fi o sarcina descurajatoare, in cele ce urmeaza iti prezentam cateva dintre cele mai comune tipuri de cutite si modalitatea in care acestea pot fi utilizate, astfel incat sa te ajutam sa faci alegerea corecta.

cutit Santoku, cutit profesional, cutite profesionale

Cutit Santoku: Acesta este un cutit de origine asiatica, ce are intrebuintari multiple. Lama de calitate, echilibrul perfect intre maner si lama il fac foarte versatil. Cu un cutit profesional Santoku cu lama alveolata vei putea face operatiuni precum debitarea, taierea si tocarea intr-o maniera facila, eficienta si cu rezultate excelente.

cutit pentru dezosat, cutite profesionale, cutit profesional

Cutit pentru dezosat :Acestcutit este conceput pentru a taia carnea si pentru a o separa de os. Permit eliminarea cu usurinta a bucatilor de care pe care nu le doresti si portionarea dorita a celor pe care le pastrezi. Acest tip de cutit profesional este ideal pentru operatiunile mai greoaie ce presupun utilizarea unor instrumente ceva mai dure.

cutit CHEF, cutit profesional CHEF, cutitul bucatarului

Cutitul bucatarului sau cutit profesional CHEF: Unul dintre cele mai intalnite cutite din bucatariile profesionale, acest eficient instrument de taiere este perfect atat pentru tocarea legumelor, cat si pentru portionarea carnii. Lama lata, dar si calitatea materialului din care este realizat ii confera eficienta si manevrabilitate usoara.


cutit cu lama curbata, cutit cu lama forjata, cutit profesional, cutite profesionale

Cutit cu lama curbata: Acesta este unul dintre instrumentele pe care le poti utiliza pentru realizarea detaliilor. Versatil, adesea utilizat pentru decojire, decorare si taiere, acest cutit profesional nu trebuie sa lipseasca dintr-o bucatarie care se respecta.

cutit pentru paine, cutite profesionale, cutit profesional, echipamente bucatarie

Cutit pentru paine: Asa cum ii spune si numele, acest cutit profesional este conceput special pentru felierea painii. Zimtii de pe lama previn ruperea painii la momentul taierii.

In oferta noastra de echipamente bucatarie gasesti o gama larga de cutite profesionale de cea mai buna calitate, gandite astfel incat sa iti faciliteze realizarea operatiunilor fine, care presupun taieri precise.

Alaturi de gama de cutite profesionale cu o calitate incontestabila, iti punem la dispozitie si accesorii, genti si sterilizatoare, toate la cele mai inalte standarde de calitate.

×