Mesele reci - echipamente de un real ajutor pentru afacerea ta

Pastrarea bauturilor reci si a alimentelor proaspete reprezinta o prioritate pentru cei care vor sa-si mentina afacerea la sandarde inalte si sa atraga cat mai multi clienti. Avand in vedere ca o multime de localuri s –au deschis in ultima perioada, fiecare incearca sa elimine concurenta, oferind clientilor cadre ambientale inedite, produse culinare si bauturi spectaculoase, toate combinate cu un personal dornic sa multumeasca si cei mai pretentiosi clienti. Dar, pe langa toate acestea, o afacere de succes are nevoie si de echipamente profesionale de exceptie, care sunt menite sa eficientizeze atat modul de lucru, cat si spatiul.

Din multitudinea de produse existente pe piata la ora actuala, unul din produsele ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un bar sau bucatarie este masa rece, sau masa refrigerata. Inca din denumire ne putem da seama ca este un produs ce inglobeaza doua functii esentiale pe care le indeplineste si anume pe de-o parte serveste drept banc de lucru, iar pe de alta parte ofera un spatiu de racire compact, bine organizat.

masa rece

Eficienta acestui echipament si faptul ca raceste deopotriva si alimente si bauturi, a determinat producatorii sa adapteze produsul pentru a se plia pe nevoile fiecarei afaceri, mesele reci bucurandu-se de un real succes atat din partea barmanilor, cat si din partea bucatarilor.

Anticipand nevoia se spatiu in zona de lucru, producatorii au construit aceste echipamente cu sisteme de compartimentare complexe, ce ofera o zona de depozitare organizata, eficientizand astfel lucrul in bar sau in bucatarie, iar la alegere, clientii pot opta pentru inlocuirea usilor standard din inox, cu sertare.

masa refrigerata

Comparativ cu celelalte unitati frigorifice mesele reci sunt prevazute cu un sistem de refrigerare ce consta in racirea alimentelor pana la temperaturi apropiate de punctul de congelare, fara a permite formarea de gheata in produs. Astfel, orice produs poate fi pastrat in conditii optime si folosit imediat, fara a fi nevoie de un proces de decongelare in prealabil.

Producatorii au adaptat mesele reci pentru a se plia pe nevoile diferite ale fiecarei afaceri, astfel incat, unitatile destinate bucatariei au incorporate un blat de lucru din inox, iar mesele reci destinate zonelor de bar au incorporate in interior un dozator special pentru bere si o chiuveta destinata spalarii rapida a paharelor.

unitate frigorifica

Odata cu dezvoltarea concepului de fast-food , producatorii au simti nevoia adaptarii meselor reci si pentru zona de servire rapida, astfel incat blatul de lucru a fost inlocuit cu o suprafata de expunere a preparatelor si ingredientelor, ce fac mult mai rapida prepararea salatelor, sandwich-urilor sau a delicioaselor preparate turcesti precum shaorma sau kebab.

vitrina rece, frigorifica

Indiferent de afacerea ta, primul pas spre succes il reprezinta alegerea de echipament profesionale pentru ca reprezinta, pe de-o parte o investitie pe termen lung, produsele fiind solicitate de doua ori mai mult fata de echipamentele de uz casnic, iar pe de alta parte, echipamentele profesionale sunt gandite si proiectate special pentru a raspunde celor 3 mari nevoi ale fiecarei bucatarii sau bar: nevoia de spatiu, nevoia de lucru rapid si nevoia unor spatii de depozitare bine organizate.