​Siguranta alimentara – preocuparea permanenta a proprietarilor de restaurant

Siguranta alimentara este unul dintre cele mai importante aspecte ale intregii industrii de profil.

Indiferent de tipul de preparate pe care il realizezi, fie ca vorbim de homari sau hot dog, toata lumea stie ca siguranta preparatelor comercializate reprezinta aspectul cu cea mai mare importanta.

Pentru ca ne dorim sa iti venim in ajutor cu toate detaliile necesare realizarii unor preparate menite sa ofere calitate si siguranta clientilor tai, iata cateva elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand manevrezi ingredientele si preparatele din bucataria ta profesionala:

Depozitarea

Este foarte important ca alimentele care necesita mentinerea la temperaturi scazute sa nu fie scoase din frigider pentru mai mult de doua ore. Acest interval scade la o ora daca vorbim de un mediu a carui temperatura atinge 30 de grade Celsius.

dulap mixt refrigerare, echipamente bucatarie

Mentinerea la cald

Temperatura minima pentru mentinerea la cald trebuie de fie de 60 grade Celsius. Pentru a te asigura ca indeplinesti aceasta conditie, este ideal sa iti echipezi restaurantul cu bain marie sau marmite performante.

bain marie, echipamente bucatarie

Mentinerea la rece

Temperatura ideala de mentinere la rece a mancarurilor este de 3 grade Celsius. Chiar daca frigiderul tau performant iti indica aceasta temperatura pe termostat, este ideal ca din cand in cand sa faci o verificare de siguranta, luand temperatura preparatului cu ajutorul unui termometru specific. Nu uita ca atunci cand pui preparatele in frigider sa fie depozitate in recipiente cu capac, astfel incat sa eviti raspandirea mirosurilor si transferul de gusturi. Daca esti in cautarea unui frigider de calitate, care sa corespunda normelor si care sa iti asigure mentinerea in cele mai bune conditii a preparatelor, oferta noastra iti sta la dispozitie. De asemenea, containerele din polipropilena pe care ti le punem la dispozitie, iti vor asigura depozitarea perfecta a alimentelor.

container polipropilena, echipamente bucatarie

Refrigerarea

Refrigerarea in cele mai bune conditii se face la -18 grade Celsius. Cu toate acestea, trebuie sa ai in vedere faptul ca sunt bacterii care nu mor nici la temperaturi extreme, asa ca acorda o atentie sporita prepararii.

Sperand ca sfaturile noastre ti-au fost utile, te asteptam in magazinul nostru online de echipamente bucatarie cu o oferta de nerefuzat: calitate de exceptie la preturi competitive.

×