​Tigai wok din otel – combinatia perfecta intre gatit sanatos si savoare maxima

Fiind una dintre cele mai vechi culturi ale lumii, cultura asiatica fascineaza si surprinde de fiecare data. Traditiile si obiceiurile asiatice, precum si dorinta acestor popoare de a atinge performanta au oferit de-a lungul timpului, intregii omeniri o multitudine de elemente menite sa ofere nu doar alternative mai bune pentru realizarea obiectelor decorative, tehnica si tehnologie, ci si pentru arta gastronomica.

Unul dintre beneficiile incontestabile ale acestei vaste si inepuizabile surse de inspiratie il reprezinta tigaia wok.

Gandita si construita astfel incat sa ofere posibilitatea realizarii preparatelor sanatoase, care isi mentin savoarea celor realizate in tigai normale, o tigaie wok nu poate lipsi din nicio bucatarie, fie ca vorbim de cele profesionale sau daca le aducem in discutie pe cele particulare.

Tigaia wok din otel a fost initial utilizata pentru tehnica de gatit numita stir-frying. Stir-frying este tehnica asiatica de amestecare si rasturnare rapida a ingredinetelor, utilizata cu precadere pentru pentru prepararea legumelor, a carnii de pasare, a pestelui sau a fructelor de mare. In timp, aceasta „tigaie minune” si-a demonstrata utilitatea si in procesul de inabusire a legumelor si preparatelor din carne, cat si pentru realizarea unor tocanite delicioase.

Daca ai decis sa adaugi colectiei tale de echipamente de bucatarie o tigaie wok profesionala, cu siguranta ti-ar fi de folos cateva trucuri de gatit la wok.

tigaie wok din otel

Pentru inceput, este important ca uleiul, in cantitate mica, sa fie turnat pe peretii inalti ai tigaii. Apoi, ordinea in care sunt adaugate in tigaie ingredientele taiate cubulete are o importanta foarte mare. Carnea si legumele mai tari se adauga in uleiul incins si se lasa sa se caleasca pe jumatate. Odata semi - calite, acestea sunt trase cu o spatula pe marginile inalte ale wok-ului si se adauga ingredientele care se prepara mai usor – paste, legume, taitei, fructe de mare etc. In acest fel, primele ingrediente continua sa se prepare, dar intr-un ritm mai lent, astfel incat sa nu se arda. In acest fel, in doar cateva minute, vei putea sa te bucuri de un preparat delicios si sanatos.

tigai wok profesionale din otel

Gata oricand sa oferim pasionatilor de arta culinara mijloace prin care sa isi puna in valoare talentele, gata sa raspundem pozitiv oricaror cerinte formulate de bucatarii profesionisti sau amatori, iti punem la dispozitie o gama de tigai wok si accesorii pentru aceasta, de cea mai buna calitate.

Fie ca iti doresti tigai wok din otel profesionale sau ca vrei o plita cu inductie profesionala pentru wok, in magazinul nostru online de echipamente pentru bucatarie, vei gasi exact ce iti doresti.