​Top 3 utilaje bucatarie care vor creste profitul afacerii tale

Orice proprietar de afacere are, cu siguranta, permanent in preocuparile sale identificarea celor mai eficiente modalitati de crestere a profitului.

Cum fiecare afacere are specificul ei si fiecare public vizat are caracteristicile proprii, in ceea ce priveste cresterea profitului unui restaurant, la o analiza superficiala, ai putea crede ca totul tine de calitatea si diversitatea preparatelor si de modalitatile in care sunt servite acestea.

Ei bine, daca faci o analiza ceva mai aprofundata, vei vedea ca aceste aspecte, desi foarte importante, nu reprezinta unicele modalitati de dezvoltare si de crestere a profitului unui restaurant, ci sunt completate de aspecte precum dotarea cu utilaje bucatarie eficiente, trainingul personalului si chiar designul restaurantului.

Specializati in comercializarea celor mai performante echipamente bucatarie, ne-am gandit sa iti oferim o lista succinta a unor utilaje bucatarie care care sa contribuie in mod activ la cresterea profitului afacerii tale.

Bain marie

Tehnica de gatit si totodata un echipament eficient, care permite prepararea rapida si sanatoasa a alimentelor, bain marie este o alegere care iti va oferi exact ceea ce iti doresti.

Alaturi de faptul ca permite gatirea uniforma, faca riscul ca acestea sa se lipeasca si sa capete un aspect, un gust si un miros mai putin placute, un bain marie iti mai ofera ceva in plus: posibilitatea de a face economie. Consumul redus de combustibil, fie ca vorbim despre cele pe gaz sau despre cele electrice, posibilitatea de a mentine preparatele la cald si desigur, obtinerea mancarurilor sanatoase, fac din acest utilaj bucatarie o achizitie pe care trebuie sa o adaugi pe lista ta.

Plita cu inductie profesionala

Cu siguranta te-ai gandit daca echipamentele cu alimentare electrica sunt o alternativa viabila pentru restaurantul tau. Noi credem ca sunt o alegere inteleapta, iar motivele noastre constau in:

  • Calitatea aerului in bucatarie. Daca vorbim de o bucatarie casnica, in care plita functioneaza pentru cateva minute pe parcursul unei zile, gazul ars nu afecteaza in mod considerabil mediul, dar daca vorbim despre o bucatarie profesionala in care plita sta oprita maximum 20 de minute pe zi, lucrurile se schimba. Iar daca oamenii din bucataria ta sunt sanatosi si protejati, cu siguranta si afacerea ta are de castigat!
  • O plita cu inductie profesionala nu arde vasele in care gatesti. O bucatarie care se respecta, nu va fi dotata cu oale si tigai arse, afumate si deteriorate de actiunea flacarii. Astfel, periodic, vei fi nevoit sa achizitionezi altele noi. Dar de ce sa faci asta cand poti cumpara oale din inox de calitate, tigai, semioale din inox magnetic pe care sa le pastrezi in perfecta stare datorita faptului ca gatesti la o plita cu inductie.
  • Temperatura reglabila usor. Credem ca numai este cazul sa iti vorbim despre avantajele oferite de un utilaj bucatarie care iti permite sa reglezi temperatura si sa iti permita sa faci alte activitati in timpul fierberii preparatelor deja asezate pe plita.
  • Curatare usoara. Bucataria unui restaurant trebuie sa fie caracterizata printr-o igiena impecabila. Astfel, economia de timp pe care o vei face atunci cand vei fi nevoit sa cureti plita cu inductie, se va reflecta in creativitatea si starea ta de bine.

Si al treilea utilaj bucatarie care te va ajuta sa cresti profitul afacerii tale, este, desigur un cuptor cu convectie.

Acest eficient utilaj bucatarie combina avantajele coacerii cu convectie cu cele ale coacerii cu abur permitand prepararea economica si sanatoasa a preparatelor. Gatirea cu abur pastreaza intacta textura originala a alimentelor, mentine proprietatile nutritive si elimina cheltuielile cu uleiul pentru gatit.

Daca si tu iti doresti utilaje bucatarie eficiente, sigure si de calitate, nu iti ramane decat sa ne contactezi si sa ne spui care sunt dorintele si necesitatile tale!