​Top 4 tendinte alimentare pentru 2016

Briose, muraturi, bacon, paste – toate au fost in tendinte in ultimii ani, dar se pare ca 2016 a venit cu un nou platou de tendinte alimentare, ceea ce aduce, cu siguranta si schimbari in meniurile restaurantelor, sau un accent cu totul nou al celor deja existente si bineinteles, atrage dupa sine un nou necesar de echipamente restaurant care sa poata sa satisfaca noile cerinte.

Iata 4 tendinte ale bucatariei pentru acest ani:

1. Preparetele „hot” par sa urce in top

Sosul iute a inceput sa capete din ce in ce mai multi fani in ultimii ani. Ardeiul iute si sosurile realizate din acest inflacarat ingredient au inceput sa fie utilizate in preparate la care nu te-ai fi gandit niciodata ca pot primi o astfel de interpretare, astfel ca cei care au papile gustative aventuroase, se pot bucura de ciocolata cu ardei iute, inghetata iute, iar ingredientele descoperite in bucataria Africii de Nord si a Asiei de Sud-Est: gochujang – pasta de chili din Coreea, sau interpretarea tunisiana a aceleiasi paste de chilli - harissa sambal par sa patrunda in forta in bucataria occidentala, ceea ce inseamna ca vor capata avant si in obiceiurile culinare de la noi.

echipamente restaurant

2. Reinterpretarea preparatelor traditionale, in bucatarii internationale

Tocana, chiftelutele sau galustele, cu siguranta nu fac impresie pe o farfurie servita intr-un restaurant romanesc, doar sunt preparate cu care ne-am obisnuit. Dar daca aceste banale preparate primesc o noua interpretare printr-o prezentare inventiva sau ingrediente sofisticate, adaugate celor traditionale, cu siguranta sunt o optiune pe care trebuie sa o ai in vedere, mai ales daca detii un restaurant gourmet.

3. Grill-ul isi mentine locul fruntas

Fan al preparatelor la gratar? Iti place aroma si maniera in care capata acea crusta placuta alimentele? Ei bine, orice restaurant trebuie sa aiba in meniul sau legume la gratar, carne preparata la gratar si desigur, ceva nou: deserturi preparate la gratar. Suna apetisant, nu?

echipamente restaurant, grill, gratar

4. Calatoria este mai importanta decat destinatia

Tendinta consumatorilor este de a se interesa in legatura cu provenienta ingredientelor din care sunt realizate preparatele.

Astfel, utiliazarea ingredientelor romanesti ar putea sa iti ofere un plus in fata clientilor tai, iar preparatele cu specific international, realizate cu ingrediente din tarile de origine ale retetelor, cu siguranta, te vor pune intr-o lumina favorabila.

Oricare ar fi tendintele, oricare ar fi noile obiceiuri culinare, cu siguranta un lucru ramane constant in bucatarie: nevoie de echipamente restaurant de calitate si pasiunea cu care bucatarii realizeaza preparatele.

Pentru ca stim ca pasiunea nu iti lipseste, ne oferim sa iti punem la dispozitie al doilea cel mai important ingredient pentru o bucatarie de succes: echipamente restaurant de cea mai buna calitate. Te asteptam in magazinul nostru online de echipamente HoReCa unde vei gasi o oferta completa, complexa, de nerefuzat!

×