Capacitate:600 L
Deshidrator |Aparat uscat fructe cu 24 tavi
Deshidratarea este una dintre cele mai vechi metode de prezervare a alimentelor. Observând faptul că fructele și legumele uscate de căldura soarelui pot fi consumate în continuare, egiptenii antici au început să valorifice căldura toropitoare a deșertului pentru a usca alte produse alimentare, cum ar fi peștele și carnea de pasăre. Mii de ani mai târziu, în Evul Mediu, oamenii construiau deja încăperi special concepute pentru deshidratarea cărnii, a fructelor, legumelor și a ierburilor aromate, acestea fiind agățate la uscat în jurul unui foc menținut timp de zile întregi. În era modernă, însă, acest proces a fost scurtat și făcut mai eficient, cu ajutorul aparatelor de deshidratat.
Specificatii:
Rosii |
Tăiaţi rosiile in 2 si pe pozitionati in deshidrator cu miezul in sus. |
Temperatura: 70°C |
Timp12-14h |
Piersici |
Fructele sunt decojite si taiate felii cu grosimea de 4mm. |
Temperatura: 60 °C |
Timp: 13-15 h |
Dude |
Se spala si se pun intregi. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 16-17 h |
Struguri |
Lăsaţi întregi. |
Temperartura: 65°C |
Timp: 30-40 h |
Mere |
Decojite si feliate cu grosimea de 4mm. |
Temperatura: 65°C |
Timp: 6-7 h |
Ananas |
Decojit si feliat cu grosimea de 10 mm. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 8-10 h |
Capsuni |
Feliate cu grosimea de 4-5 mm. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 5 h |
Pepene galben |
Feliat cu grosimea de 4-5 mm. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 6-8 h |
Portocale |
Tăiaţi în felii de 4 mm. |
Temperatura: 60°C |
Timp: 7-9 h |
Pepene rosu |
Tăiaţi în felii de 4-5 mm. |
Temperatura: 70 °C |
Timp: 6-8 h |
Lamai |
Taiati felii de 3 mm. | Temperatura: 55 °C |
Timp: 14-16 h |
Kiwi |
Tăiaţi în felii de 3-5mm. |
Temperatura: 60 °C |
Timp: 2-5 h |
Banane |
Decojiti si taiati in felii de 5 mm |
Temperatura: 70 °C |
Timp: 4-5 h |
Mango |
Feliati 3mm grosime. |
Temperatura: 55 °C |
Timp: 7-9 h |
Afine |
Lasati-le intregi. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 12-15 h |
Bezele |
Turnati aluatul in formele de silicon. |
Temperatura: 70 °C |
Timp: 8 h |
Peste |
Filetat cu grosimea de 1 cm. |
Temperatura: 58 °C |
Timp: 3 h |
Porc |
Felii cu grosimea de 5mm. |
Temperatura: 58°C |
Timp: 7 h |
Pui-pulpe |
Dezosati si taiati fasii cu grosimea de 1 cm. |
Temperatura: 58 °C |
Timp: 6h |
Piept pui |
Filetati cu grosimea de 1 cm. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 7-9 h |
Somon |
Fileuri cu grosimea de 5-7 mm. |
Temperartura: 90°C |
Timp: 8 h |
Castravete |
Felii de 6 mm. |
Temperatura: 58°C |
Timp: 3-6h |
Ghimbir |
Decojit si feliat cu grosimea de 5mm. |
Temperatura: 70°C |
Timp: 6-9 h |
Dovleac |
Feliate cu grosimea de 1cm |
Temperatura: 58°C |
Timp: 3-5 h |
Fasole/Mazare/Linte |
Intregi |
Temperatura: 70°C |
Timp: 7-9 h |
Pastai fasole |
Intregi |
Temperatura: 58°C |
Timp: 5-8h |
Ardei rosu |
Intregi |
Temperatura: 58 °C |
Timp: 7-9 h |
Creveti |
Intregi-fierti 4-5 minute inainte. | Temperatura: 70 °C |
Timp: 6 h |
Carnati: |
Intregi agatati cu sfoara |
Temperatura: 50 °C |
Timp: 20 h |
Carne porc |
Bucata legata cu sfoara |
Temperatura: 50 °C |
Timp:15 h |