Aspectele de care ar fi bine să țineți cont, la achiziționarea unei mașini de umplut cârnați profesională

Indiferent dacă sunteți proprietarul unei afaceri mici sau al unei operațiuni comerciale mari, mașina de umplut cârnați profesională potrivită, vă poate ajuta să obțineți cele mai bune produse posibile.

De ce o mașină de umplut cârnați este o parte importantă a oricărei afaceri din domeniul HoReCa?

Un aparat de umplut cârnați este o parte importantă a oricărei afaceri din domeniul HoReCa, deoarece vă permite să creați cârnați de diferite dimensiuni și forme, pentru diverse preparate din meniul afacerii dvs. sau pentru diferite sortimente de produse pe care doriți să le comercializați. Pe piață există mai multe tipuri de astfel de mașini și este important să găsiți varianta potrivită pentru afacerea dvs.

Primul lucru de care trebuie să țineți cont, atunci când alegeți un aparat de umplut cârnați este dimensiunea cârnaților pe care doriți să îi creați. Mașinile de umplut cârnați au diferite dimensiuni și capacități de producție, astfel încât asigurați-vă că alegeți ce se potrivește mai bine pentru cârnații pe care doriți să îi obțineți. Pentru aceast lucru puteți utiliza pâlnii cu orificii variate, în funcție de dimensiunile dorite ale cârnaților.

Următorul lucru de care trebuie să țineți cont este tipul de cârnați pe care doriți să îl creați. Știm cu toții că există diverse tipuri de cârnați și ar fi de dorit să alegeți un dispozitiv de umplut cârnați, care este conceput pentru tipul de cârnați pe care doriți să îl creați.

Odată ce ați luat în considerare dimensiunea și tipul de cârnați pe care doriți să îi creați, trebuie să găsiți un dispozitiv de umplut cârnați care să fie ușor de utilizat. Pe piață există mai multe variante de șprițuri pentru cârnați (orizontale, verticale, manuale, electrice) și ar fi de preferat să alegeți modelul potrivit care este facil de folosit pentru a vă ușura munca.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este prețul dispozitivului de umplut cârnați. Aparatele de umplut cârnați au prețuri variate și cu siguranță veți găsiți modelul care să se încadreze în bugetul și așteptările dvs.

Atunci când căutați mașina de umplut cârnați potrivită pentru afacerea dvs. este important să luați în considerare dimensiunea, tipul și prețul acesteia. Luând în considerare acești factori, veți putea găsi șprițul de umplut cârnați potrivit cerințelor și nevoilor business-ului pe care îl dețineți.

masina de umplu carnati                        aparat de umplut carnati manual

Cum să alegeți mașina de umplut cârnați potrivită pentru afacerea dvs.

Dacă vă ocupați deja sau doriți să începeți procesul de fabricare a cârnaților sau să includeți în meniul afacerii dvs. diverse sortimente de cârnați, atunci știți că este esențial să dețineți echipamentul potrivit pentru acest procedeu. Dar, cu atât de multe opțiuni diferite pe piață, cum știți care este cea mai potrivită pentru afacerea dvs?

Pentru a obține cârnați savuroși aveți nevoie de ingredinte proaspete, de calitate, dar și de un aparat de umplut cârnați eficient! Rețeta compoziției poate fi personalizată oricum vă doriți și în funcție de preferințe, puteți folosi diferite condimente pentru a crea cârnați deliciosi, cât mai rapid și mai eficient. Când alegeți o astfel de mașină, ar trebui să țineți cont de următoarele caracteristici:

  • Tipul. Veți observa că atunci când doriți să achiziționați un astfel de echipament, se face o distinție clară între două variante:

Manualăeste cea mai frecvent întâlnită, deoarece permite realizarea preparatelor fără a exista blocaje, iar controlul asupra vitezei de umplere este mai precis. Chiar dacă este mai lentă și presupune efort fizic pentru a învărti mânerul, eficiența ei este una apreciată. Aveți în vedere faptul că e posibil să aveți și nevoie de ajutor, atunci când alegeți o astfel de opțiune, deoarece până învățați să rotiți maneta în timp ce modelați cârnații, vă poate lua ceva timp.

Electrică este o opțiune care vine în ajutorul celor care vor să facă totul rapid și fără prea mare efort, însă este posibil să pierdeți mai mult timp deblocând mașina de făcut cârnați sau controlând întregul process, deoarece viteza este cea stabilită de motor.     

  • Dimensiuni. În legătură cu acest criteriu de selecție există mai multe detalii pe care ar fi bine să le urmăriți:

Capacitatease exprimă în kilograme și reprezintă cantitatea de carne care încape în cilindrul de alimentare. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât umplerea acestuia se va face mai rar.

Mărimile fizicesunt importante pentru a vă face o idee cu privire la locul în care veți amplasa aparatul pentru a pregăti cărnații, dar și la spațiul în care o veți depozita.  

Greutateaeste un criteriu important dacă vă interesează o manevrare cât mai simplă, dar și o stabilitate bună.

 

  • Orientare. Trebuie să vă hotărâți asupra modului în care se poziționează mașina atunci când veți lucra cu ea și în acest sens există două modele:

Orizontale trebuie plasate mereu la marginea bancului/mesei de lucru deoarece este nevoie de loc pentru a învârti manivela. Sunt o opțiune apreciată mai ales de persoanele mai mici de statură sau de cele care nu vor sa stea cu măinile prea sus când prepare astfel de bunătăți.

Verticalesunt confortabil de folosit de către persoanele mai înalte, deoerece permit o poziție mai confortabilă, mai ales dacă vorbim de modelele manuale. Alimentarea cu ingredientele necesare se face prin partea de sus, cu mare ușurintă.

Ambele variante sunt versatile și eficiente, pot fi manuale și electrice, se depozitează cu ușurintă și au același principiu de funcționare – un piston împinge canea spre pâlnia de umplere a mațului.

  • Materiale. Cumpărătorii interesați de mașini de făcut cârnați, pun mare preț pe materialele din care aceste produse sunt fabricate:

Inox (oțel inodidabil) este cea mai bună alegere, deoarece permite o pregătire în mod sănătos a alimentelor, nu reține bacterii ce ar putea fi periculoase pentru organism și se curăță cu ușurință. Mai mult decăt atat, acest metal este foarte rezistent și durabil, ceea ce înseamnă că puteți să  folosiți ani de zile un astfel de produs.

Plastic chiar dacă produsele realizate din el sunt mai accesibile din punct de verere al costului de achiziție, nu este cea mai bună variant pe termen lung, deoarece se deteriorizează rapid și nu se curăță atît de bine.   

  • Pâlnia. Orice aparat de umplut cârnați are nevoie de o pâlnie pe care este rulat intestinal în care va fi introdusă umplutura de carne. Aceste pâlnii sunt disponibile în dimensiuni variate, în funcție de tipul de membrană pe care o folosiți.

aparat profesional de umplut carnati                aparat profesional de umplut carnati electrica

 

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unei mașini de umplut cârnați, pentru propria afacere sau pentru cea pe care o manageriați este important să găsiți una care să fie durabilă și ușor de utilizat. Există multe modele diferite pe piață, așa că este important să faceți cercetări înainte de a face o astfel de achiziție. După ce ați luat în considerare informațiile pe care vi le-am prezentat și ați găsit modelul potrivit, veți putea face cu ușurință cârnați delicioși, potriviți pe gustul și preferințele clienților dumneavoastră.