Ce masuri iau restaurantele pentru a sporii masurile de igiena

Restaurantele și barurile adună grupuri mari de oameni pentru a mânca, bea și asocializa. Aceste locatii incep din ce in ce mai mult sa fie ocolite de catre clienti, de teama infectarii cu coronavirusul care continuă să se răspândească.

Exista o serie de masuri care se impun in aceasta perioada pentru ca anagajatorii sa-si poata continua activitatea, dar si pentru a diminua risucurile pentru clientii care le calca pragul.

Spălarea mâinilor

masuri de igiena

Unul dintre cele mai importante moduri de a preveni răspândirea coronavirusului, este să mențineți mâinile curate. Deci spălarea mâinilor consecventă și minuțioasă trebuie să fie o regula deja impamantenita pentru angajații restaurantelor.

Dezinfectanti pe mese

In aceasta perioada este recomandabil ca pe fiecare masa sa se gadeasca cate o solutie dezinfectanta, atat pentru folosul clientilor, cat si pentru cel al angajatilor. De asemenea, curatatul bailor trebuie sa se face de 2 ori pe zi.

De evitat cat mai mult atingerea fetei

dezinfectant

In momentul in care intram in contact cu olivierasau solnita de pe masa restaurantului sau punem mana pe meniu, este esential de stiut fapul ca nu trebuie pusa mana la nas sau la gura. Se utilizeaza dezinfectantul cat mai mult posibil. O atentie deosebita trebuie adusa si tacamurilor care trebuie aduse de fiecare data intr-un servetel.

Spatiu intre mese

Desi in aceasta perioada se recomanda alegerea serviciul to go, totusi sunt clienti care prefer sa ia masa in spatiile special amenajate. Asadar, anagajatorii trebuie sa asigure un spatiu intre mese mult mai mare decat cel existent pana acum, iar clientii sa fie plasati cat mai departe unii de ceilalti.

Daca se asteapta la bar, este recomandabil ca intre primul si cel de-al doilea client sa existe un spatiu de 1 metru.

Plata cu cardul

masuri de igiena in restaurante

Dupa cum bine stim, cei mai mari purtatori de bacterii sunt banii, asadar in aceasta perioada este bine sa evitam plata cash in detrimentul platii cu cardul.

Daca aceste minime masuri sunt respectate, atunci riscurile contaminarii se diminueaza semnificativ si nu este nevoie de aplicarea altor masuri mai drastice cum ar fi inchiderea locatiilor. De precizat este si faptul ca, monitorizarea in permanenta a angajatilor este esentiala, pentru a ne asigura ca acestia respecta in totalitate indicatiile, iar cei care prezinta simptome de gripa, este indicat sa fie trimisi acasa pentru a nu exista riscul imbolnavirii si altor angajati sau clienti.