Cele mai bune grătare electrice profesionale

Grătarul electric profesional este un echipament ce nu poate lipsi din bucătăriile restaurantelor de tot felul, mai ales că românii sunt dornici de a mânca preparate gustoase și sănătoase. Controlul precis al temperaturii de preparare, funcțiile de protecție ridicate, gradul de confort sporit, materialele rezistente și robuste din care sunt fabricate sunt doar câteva dintre avantajele unui astfel de echipament profesional. 

În continuare, veți descoperi un top al celor mai bune grătare electrice profesionale, veți afla cum să faceți alegerea corectă a produsului de care aveți nevoie, care este marca recomandată, precum și diferite sfaturi despre folosirea și întreținerea acestuia. În plus, veți primi răspunsuri utile la numeroase întrebări despre acest subiect. 

1. Cele mai bune grătare electrice profesionale - Clasificare TOP 3

Grătarul electric profesional este aparatul de gătit ce folosește curentul electric pentru a prepara diferite tipuri de alimente. Astăzi este utilizat în restaurante de tot felul, în fast-food-uri și în unități de catering, pentru că permite reglarea căldurii în funcție de alimentul ce trebuie gătit, fiind foarte sigur în utilizare. De asemenea, grătarul optimizează spațiul în bucătărie și poate avea diferite suprafețe de gătit (netede sau striate). Pe piață există o ofertă bogată de grătare electrice profesionale, așa că înainte de a se opta pentru un model sau altul, este bine să se ia în considerare produsele din topul de mai jos:

  cele mai bune gratare electrice profesionale cel mai bun gratar electric profesional top gratare electrice profesionale

Produs

Grill/grătar dublu cu suprafață de lucru netedă cromată Seria 900-Otzi

Grill/grătar dublu electric cu suprafață de lucru striată cromată seria 900 - Otzi

Grill/grătar dublu electric cu suprafață de lucru netedă și striată cromată Seria 900 - Otzi

Caracteristici

Grătarul este dublu, cu suprafața de lucru netedă cromată și cu dimensiunile 800 x 900 x 280 mm;

Are putere de 12 kW;

Greutatea grătarului este de 95 kg, iar clasa de protecție IPX3;

Tensiunea de alimentare este 400V/50Hz;

Suprafața de lucru este din oțel cromat cu duritate crescută și grosime 15 mm;

Produsul este un grătar dublu electric cu suprafața de lucru striată cromată;

Dimensiunile produsului sunt 800 x 900 x 280mm și are putere de 12 kW;

Greutatea netă este de 95 kg;

Face parte din clasa de protecție IPX3;

Suprafața de lucru superioară este de 2 mm grosime;

Este fabricat din oțel inox;

Produsul este un grătar dublu electric, cu suprafața de lucru netedă și striată cromată;

Are structură din oțel inox;

Dimensiunile produsului sunt 800 x 900 x 280 mm;

Are putere 12 kW

Suprafața de lucru; superioară este de 2 mm grosime;

Face parte din clasa de protecție IPX3;

Greutatea netă este de 98 kg;

PRO

Oferă productivitate maximă; 

Căldura este distribuită uniform;

Are sistem de scurgere și colectare grăsimi reziduale;

Temperatura este reglabilă, independent pentru cele două jumătăți;

Este fabricat din materiale de calitate, robuste și durabile;

Este prevăzut cu temperatură reglabilă și cu termostat în intervalul +50 - +300 grade Celsius;

Are sistem de protecție detașabil;

Căldura este distribuită uniform;

Are termostat reglabil independent pentru cele două jumătăți;

Oferă o suprafață de lucru apreciabilă;

Permite igienizarea ușoară și rapidă;

Are sistem de scurgere și colectare de grăsimi reziduale;

Căldura este distribuită uniform;

Oferă încălzire rapidă;

Permite diversificarea preparatelor pregătite pe grătar;

Contra

Consumul de energie electrică este mare.

Are greutate mare.

Prețul este mai mare.

 

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

1.1. Cele mai bune grătare electrice profesionale recomandate de Lancom.ro

Pentru a descoperi cele mai bune produse profesionale este indicat să se consulte cu multă atenție oferta magazinului nostru și să se aleagă în deplină cunoștință de cauză. Câteva grătare electrice profesionale se evidențiază prin caracteristicile tehnice de top, performanțele și dotările impresionante. 

GRILL | GRĂTAR SIMPLU ELECTRIC CU SUPRAFAȚA DE LUCRU NETEDĂ SERIA 900 - OZTI

gratar simplu electric cu suprafata de lucru neteda seria 900 - Ozti

Vezi AICI preț

Grătarul simplu, electric, cu suprafața de lucru netedă este fabricat din inox și are dimensiunile 400 x 900 x 280 mm. Puterea produsului este de 6 kW, iar greutatea de 51 kg.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • este fabricat din materiale de calitate, rezistente și durabile;
  • are sistem de protecție detașabil pentru suprafața de lucru;
  • are o greutate mai mică față de cea a altor produse;
  • raportul calitate - preț este bun.
  • curățarea și întreținerea pot fi mai laborioase.

GRILL | GRĂTAR DUBLU ELECTRIC CU SUPRAFAȚA DE LUCRU STRIATĂ SERIA 900 - OZTI

gratar dublu electric cu suprafata de lucru striata, seria 900 - Ozti

Vezi AICI preț

Grătarul este dublu, cu suprafața de lucru striată. Are termostat reglabil, structură din oțel inox, dimensiuni 800 x 900 x 280 mm, putere de 12 kW, suprafață de lucru cu grosime de 2mm, clasă de protecție IPX3. 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • căldura este distribuită uniform;
  • se încălzește rapid;
  • temperatura de lucru este reglabilă.
  • consumă mai multă energie electrică.

GRILL | GRĂTAR SIMPLU ELECTRIC CU SUPRAFAȚA DE LUCRU NETEDĂ CROMATĂ SERIA 900 - OZTI

gratar simplu electric cu suprafata de lucru neteda cromata serai 900 - Ozti

Vezi AICI preț

Grătarul electric profesional este simplu, cu suprafața de lucru netedă și structură din oțel inox. Are dimensiunile 400 x 900 x 280 mm, putere 6 kW, greutate 52 kg, clasă de protecție IPX3. 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

  • este eficient, robust, durabil; 
  • se curăță foarte rapid;
  • are grad mic de radiere a căldurii;
  • încălzirea se face foarte repede.
  • nu are decât o zonă de lucru.

2. Criterii de alegere a celor mai bune grătare electrice profesionale

Grătarul electric are numeroase avantaje în bucătăria profesională, cât și în cea de acasă. Specialiștii îl recomandă, dar atrag atenția ca alegerea sa să se facă în funcție de următoarele aspecte importante:

  • Tipul de grătar. Pe piață există grătare electrice profesionale cu suprafețe netede sau striate, fiecare dintre ele venind cu avantajele proprii. De exemplu, grătarul cu suprafață netedă se folosește pentru preparate care nu au nevoie de acele urme specifice de grătar, pe când modelul cu suprafață striată este realizat tocmai pentru a îndeplini acest deziderat;
  • Materialele. Grătarul trebuie să fie fabricat din materiale de calitate superioară, care să reziste la temperaturi ridicate și la trecerea timpului. Suprafața grătarului trebuie să aibă și un strat antiaderent, astfel încât preparatele să nu se lipească și, la final, să poată fi curățată foarte ușor;
  • Controlul precis al temperaturii. Grătarul electric profesional reușește să regleze temperatura în funcție de nevoile bucătarului. Unele bucăți de carne pot fi mai groase, altele mai subțiri, așa că temperatura trebuie reglată în așa fel încât să permită frigerea perfectă. Alegerea potrivită în acest sens este grătarul electric profesional dotat cu termostat, cu ajutorul căruia bucătarul setează temperatura potrivită, neriscând arderea preparatelor;
  • Eficiența energetică. Grătarele electrice profesionale trebuie să aibă consum cât mai bun de curent electric, pentru că acest lucru va presupune și primirea de facturi lunare cu sume mici. Pentru a reduce consumul de energie sunt indicate produsele dotate cu tehnologii eficiente, chiar dacă poate că prețul de achiziție va fi mai mare;
  • Siguranța. Orice dispozitiv trebuie să ofere siguranță în utilizare, iar dotarea lui cu diferite funcții în acest sens este salutată de orice client. Astfel, grătarul trebuie să aibă oprire de urgență, protecție împotriva supraîncălzirii, dar și o izolație termică adecvată pentru prevenirea oricăror incidente nedorite;
  • Prețul. Produsele de calitate superioară, fabricate din materiale robuste și durabile în timp sunt, desigur, și mai scumpe. Totuși, investiția se merită, proprietarul putând să folosească grătarul electric profesional o perioadă îndelungată, ceea ce îi permite practic să-și scoată banii investiți.

3. Marca de grătare electrice profesionale recomandată de Lancom.ro

Öztiryakiler este o marcă turcească renumită pentru fabricarea de echipamente necesare în bucătăria industrială. Compania a apărut în anul 1958, când își desfășura activitatea într-un spațiu de 50 metri pătrați, astăzi având peste 1600 de angajați și un spațiu de 130000 metri pătrați. Viziunea firmei este orientarea către client și protejarea mediului înconjurător, iar misiunea ei este de a satisface toate așteptările clienților și de a asigura continuitatea în calitate și servicii. 

Firma are printre cele mai cunoscute și mai avansate aplicații și tehnologii de producție cunoscute în întreaga lume, oferind asistență pentru planificare, producție și service pentru toate operațiunile (proiectarea bucătăriei, instalarea echipamentelor, punerea lor în funcțiune sau instruirea angajaților în vederea utilizării lor corespunzătoare). 

4. Sfaturi utile despre folosirea și întreținerea celor mai bune grătare electrice profesionale

Pentru a-l putea utiliza o perioadă cât mai îndelungată este bine ca proprietarul să citească toate instrucțiunile producătorului, astfel încât să nu apară posibilitatea distrugerii sale parțiale sau totale. După ce acest lucru a fost realizat, se poate trece la preîncălzirea grătarului în vederea preparării alimentelor necesare. Această operațiune are loc pentru că va fi nevoie de obținerea unei temperaturi uniforme pe toată suprafața de gătit. Înainte de a pune alimentele pe grătar se va stropi cu ulei în cantitatea dorită. 

Gătirea uniformă și rapidă a preparatelor se va putea realiza dacă nu va exista o supraaglomerare pe suprafața grătarului. Alimentele se vor întoarce cu ustensile de bucătărie speciale, evitându-se furculița și cuțitul care ar putea deteriora acea peliculă de gătit a dispozitivului. După ce vor fi puse alimentele pe grătar, se va seta temperatura potrivită de frigere. 

Întreținerea echipamentului de gătit nu trebuie uitată. Imediat după ce s-a întrerupt lucrul se lasă grătarul să se răcească, se scoate din priză, apoi se trece la curățat. Resturile sunt îndepărtate cu o perie moale, o lavetă (burete) umedă sau cu o substanță specială de igienizare. 

Se poate folosi un detergent de curățat special achiziționat din comerț sau un amestec format din bicarbonat de sodiu cu apă, cu rezultate excelente. Soluția trebuie lăsată să acționeze câteva minute și apoi poate fi îndepărtată apăsând ferm pentru îndepărtarea murdăriei. Suprafața grătarului va fi lăsată să se usuce înainte ca dispozitivul să fie iarăși introdus în priză și folosit.

În concluzie, grătarul electric profesional este un dispozitiv ce nu poate lipsi dintr-o bucătărie adevărată, deoarece oferă numeroase avantaje tuturor celor implicați în prepararea alimentelor delicioase, precum și celor care se bucură de gustul lor delicios. Alegerea produsului potrivit trebuie să se facă în funcție de recomandări ale specialiștilor și după o cercetare amănunțită a ofertei bogate existente pe piață.

Surse foto: lancom.ro 

5. Întrebări și răspunsuri simple despre cel mai bun grătar electric profesional

Ce este un grătar electric profesional?

Grătarul electric profesional este un aparat care oferă posibilitatea bucătarului profesionist de a realiza preparate delicioase în restaurante de tot felul. Dispozitivul este fabricat din materiale de calitate superioară, este performant, controlează precis temperatura și este dotat cu funcții de protecție și facilități.

Cum se alege cel mai bun grătar electric profesional?

Alegerea celui mai bun grătar profesional se face după o informare minuțioasă cu privire la oferta existentă în comerț, ținând cont de anumite aspecte importante, cum ar fi: tipul de grătar, materialele din care este fabricat, controlul precis al temperaturii, eficiența energetică, siguranța, brandul, prețul. 

Care este cel mai bun grătar profesional: electric sau pe cărbuni?Grătarul electric este ușor de folosit și de controlat, se igienizează lejer, nu are fum și nici multe emisii. Totuși, nu oferă fumul specific și gustul ar putea să fie diferit. Grătarul pe cărbuni oferă arome specifice și control asupra focului, dar e mai greu de aprins, produce mult fum, ceea ce este neplăcut și nu foarte sănătos și curățarea sa se face mai dificil.

Care sunt avantajele unui grătar electric profesional?

Avantajele grătarului electric profesional sunt numeroase. Printre acestea se numără: reglarea precisă a temperaturii, suprafața de gătit uniformă, eficiența din punct de vedere energetic, curățarea mai ușoară, gătirea unei varietăți largi de alimente, păstrarea aromei naturale a alimentelor și intensificarea lor, nu necesită sistem de evacuare a fumului, existența diferitelor sisteme de siguranță, utilizarea intensivă.

Cum se folosește un grătar electric profesional?

Grătarul trebuie conectat la rețeaua de energie electrică și se preîncălzește în vederea folosirii sale. Se ajustează temperatura dorită, se aplică ulei, se pun alimentele fără să se supraaglomereze suprafața, apoi se întorc pentru a se frige uniform. Când se termină prepararea se scoate grătarul din priză și se curăță.

Care este cel mai bun grătar electric profesional?

Cel mai bun grătar electric profesional este cel versatil, care permite bucătarului să gătească diferite preparate culinare rapid și ușor.