Conceptul de restaurant insta-friendly

Societatea noastră este clar influențată de Social Media / rețelele de socializare. Una dintre rețelele cu o puternica influență la momentul actual este Instagram, în care se pune accent pe imagine (poză sau video), fiind mult mai ușor de consumat de catre internauți.

Una dintre industriile care a căpătat din ce în ce mai multă atentie datorită acestui fenomen este cea a ospitalității și aici o să vorbim despre restaurante, unde mâncarea este unul dintre marii protagoniști ai acestei rețele sociale.

restaurant insta-friendly

Din tot acest curent pornește și conceptul de restaurant ,,instagramabil” sau altfel spus restaurant ,,insta-friendly”. Sunt acele resturante ale caror decor, lumini, amplasare și amenajare a spațiului au fost special concepute pentru a încuraja clienții să facă și să publice fotografii pe profilurile lor de Instagram.

Decorul este un factor foarte important pentru ca un restaurant să fie atractiv din punct de vedere vizual și să genereze interes pentru a fi fotografiat pentru Instagram. Utilizatorii acestei rețele sociale caută tot timpul locatii care îi surprind, care le oferă ceva diferit, locuri care îi fac să se simtă speciali. Mobilierul, iluminatul, paleta de culori și texturi, toate aceste elemente influențează experiența celor care trec pragul restaurantelor apreciate pe Instagram.

locatie insta-friendly

Deși decorul joaca un rol important, mâncarea este întodeauna protagonista fotografiilor de pe Instagram. Știți cum se spune ,,dragostea trece prin stomac” și ce poate să-ți ia ochii mai mult decât o farfurie colorată, cu un aranjament spectaculos. Mâncarea este elementul cheie care trebuie fotografiat și generează interacțiune pe Instagram. Aceasta trebuie sa fie gustoasă și să arate bine. Ar trebui să aibă un echilibru între ingrediente și nuanțe, pentru a oferi o experiență utilizatorilor de Instagram.

concept de restaurant insta-friendly

În cele din urmă, o iluminare corectă, cu lumină naturală și caldă, îmbunătățește calitatea fotografiilor făcute cu telefonul mobil, ceea ce crește posibilitățile utilizatorilor de a încărca fotografii pe rețelele lor sociale și de a-și împărtăși experiența gastronomică. Asadar, pune accent pe lumină, oferă întotdeauna o atmosferă calda cu o muzică ambientală pe fundal și cu siguranță vei atrage atenția asupra locației tale.