Cum să cureți simplu și rapid tigaia din fontă?

Unei tigăi din fontă trebuie să îi acorzi atenție dacă vrei sa te bucuri de fripturi suculente mulți ani la rand.

Instrucțiunile pentru curățarea unei tigai din fontă includ adesea multe lucruri pe care nu trebuie sa le faci. Pasii pentru curatarea unei tigai din fonta sunt simplii, insa trebuie urmati intocmai, afara abateri de la regula, daca vrei sa te bucuri de beneficiile unei astfel de tigai timp indelungat.

Mai jos iti prezentam cativa pasi deloc complicati pentru ca tigaia ta din fonta sa fie in cea mai buna conditie pentru cat mai mult timp:

     1. Curăța tigaia imediat după utilizare. Nu o lăsa în chiuvetă deoarece vor aparea pete de rugina.

     2. Lasa tigaia la inmuiat cateva minute in apă fierbinte. Spala tigaia manual folosind partea abraziva a unui burete de vase. 

     3. Nu este recomandata folosirea degertentilor de vase. Presara un strat de sare fina, apoi freaca tigaia pana ce indepartezi rezidurile alimentare. Rezidurile alimentare încăpățânate se pot indeparta si prin fierberea apei în tigaie.

     4. Clăteste si șterge tigaia cu o laveta textila sau un prosop de hârtie.

tigaie fonta, tigai din fonta

     5. Pune tigaia putin pe foc, pentru a se usca complet, apoi pune cateva picaturi de ulei in tigaie si intinde-l pe toata suprafata acesteia.

    6. Excesul de ulei se indeparteaza, iar vasul se depoziteaza intr-un loc uscat, ferit de umiditate.

Tigaia din fonta este ideala in orice bucatarie profesionala, atat pentru fripturi, peste, cat si pentru legume. Sanatos si rapid, tigaia asigura mese delicioase intr-un timp foarte scurt. De asemenea, sunt extrem de durabile si rezistente, iar preparatele tale se vor bucura intodeauna de aprecierea clientilor tai.