Cumpărarea și îngrijirea unei tigăi pentru paella

Dacă sunteti in cautarea unei tigai pentru paella trebuie sa stiti inca de la inceput ca cea mai buna tigaie este cea confectionata din otel. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, dar oțelul  este cel mai folosit pentru prepararea acestui fel de mancare, in primul rand pentru conductivitatea termică rapidă, dar si pentru faptul ca influențează și aroma paellei.

tigaie profesionala inox paella

Dezavantajul minor al unei astfel de tigai din oțel este îngrijirea suplimentară de care are nevoie. La fel ca o tigaie din fontă, aceasta este predispusă la rugină, așa că ar trebui să fie pregatita corespunzator înainte de prima utilizare și, de asemenea, curățată cu grijă și pregatita si  între utilizări, daca vrei sa te bucuri de ea timp indelungat.

Înainte de prima utilizare: Turnați aproximativ 40 ml de apă în tigaie și adăugați un strop de oțet alb. Puneți tigaia la foc mediu doar până când apar bule pe fund - acest lucru îndepărtează stratul anti-rugină al producătorului. Se toarnă apa și oțetul și se spală bine tigaia cu apă si detergent de vase. Uscați bine cu prosoape de hârtie și apoi ungeti  interiorul cu ulei de măsline pentru a etanșa suprafața.

Între utilizări: spălați tigaia cu apă fierbinte, detargent de vasi și un strop de oțet. Dacă este necesar, puteți lăsa tigaia să se înmoaie câteva ore pentru a slăbi particulele greu de îndepărtat. Clătiți și uscați bine, apoi acoperiți ușor suprafața cu ulei proaspăt.  Tigaia se pastreaza  într-un loc uscat, iar inainte de următoarea utilizare, ștergeți stratul de ulei.

tigaie pentru paella

Pentru ca o bucatarie profesionala sa functioneze ca la carte este nevoie ca aceasta sa fie doatata in permanenta cu echipamente de calitate pentru un randament eficient si rapid. Lancom recomanda pentru tine cele mai bune tigai pentru paella. Realizate din otel de inalta calitate, tigaile pentru paella Lancom asigura gatirea rapida a delicioasei paella, fara a exista riscul supraincalzirii. Comanda si tu o tigaie pentru paella si bucura-te de echipamente profesionale timp indelungat!