Cuptorul electric cu 2 camere: Perfect pentru 8 pizza de 32 cm

Rumenă, pufoasă sau cu blat subțire și crocant, cu topping-uri dintre cele mai diverse și abundență de mozzarella deasupra, pizza este unul dintre cele mai populare preparate din întreaga lume. Este foarte simplu de gătit, dar trebuie să știm un element essential și anume, la câte grade se face pizza ca să iasă exact așa cum ne dorim. Pizza este un preparat atât de popular încât s-a bucurat de toată atenția producătorilor de echipamente de bucătărie. Cuptoarele au funcții create special pentru a asigura coacerea perfectă a acestui preparat și există chiar și cuptoare speciale de pizza.

Pizza se poate găti cu multă ușurință și e nevoie de doar câteva ingrediente. Este un preparat care se poate face cu diferite sortimente de brânză, pui, ciuperci proaspete, bacon afumat, salam, ton și rondele de ceapă de apă sau somon cu rucola, o varietate de rețete adaptate după preferințe. Pentru blat este nevoie doar de făină, apă, drojdie și sare. Se poate aromatiza cu busuioc sau oregano, iar sosul de roșii poate fi făcut foarte ușor. Bineînțeles, marele secret, după prepararea aluatului este temperatura de coacere pentru pizza. Va fi nevoie de o temperatură mai mare în partea inferioară, pentru ca aceasta să fie perfect coaptă. Unele cuptoare sunt dotate cu mai multe funcții care ajută la obținerea unor rezultate foarte bune când vrem să preparăm pizza. Spre exemplu, o încălzire sus – jos sau un cuptor special, care este dotat cu cărămizi refractare în camera de coacere vor ajuta la obținerea unei pizza perfect coapte, cu un gust delicios. În general, dacă temperatura este corect setată, o pizza se va coace în aproximativ 25 – 30 minute, bineînțeles, timpul poate varia în funcție de caracteristicile cuptorului. Partea avantajoasă în cazul unui cuptor electric este că temperatura poate fi setată cu precizie. Cuptoarele care permit pornirea doar a elementului de încălzire inferioară sunt perfecte pentru a obține o pizza cu un blat perfect copt, crocant și rumenit în partea inferioară, dar fără a fi uscate în partea superioară.

Pentru iubitorii de pizza, o alternativă la cuptorul tradițional pe lemne sunt cuptoarele electrice profesionale concepute special pentru restaurante și pizzerii. Echipamentele profesionale sunt pentru cei care își doresc să investească într-un astfel de echipament pentru prepararea de pizza pe termen lung și în cantități mari. Acestea din urmă sunt izolate și căptușite pentru a nu pierde căldura și sunt mai eficiente din punct de vedere al economiilor pe care le poți face la factura de energie electrică.

cuptor pizza

 

La ce temperatură se coace pizza?

Regulile pentru temperatura de coacere sunt aceleași: cuptorul se preîncălzește, se setează o temperatură și se lasă pentru aproximativ 25 de minute la copt. În funcție de grosimea blatului, timpul de coacere variază între 15-20 minute pentru un blat subțire și crocant și 25-35 de minute dacă blatul este mai pufos, însă nu mai mult de atât.

Cuptoarele electrice sunt mai avantajoase deoarece puteți seta temperatura cu precizie, precum și elementele de încălzire și ventilatorul. Mai mult decât atât, unele dispun și de un termostat reglabil și timer pentru a seta timpul de coacere, ușurându-vă astfel treaba.

Dacă sunteți în căutarea unui cuptor electric care poate găzdui 8 pizza deodată, cuptorul electric pentru pizza Prismafood Basic 44 este opțiunea perfectă pentru afacerea dvs. Cu 2 camere, fiecare măsurând 32 cm în diametru, acest cuptor va rezolva rapid plăcerile culinare ale clienților. Datorită distribuției uniforme a căldurii, pizza va ieși perfect gătită de fiecare dată.

De ce cuptorul electric cu 2 camere este perfect pentru 8 pizze de 32 cm?

Cuptorul electric pentru pizza cu două camere de coacere prevăzut cu ușă tip geam este construit din oțel inoxidabil și oțel prevopsit și are o capacitate de 4 + 4 pizza cu diametrul de 32 cm. Este perfect pentru 8 pizze de 32 cm deoarece are două camere care pot fi folosite pentru a găti 4 pizza în același timp. Acest lucru înseamnă că se pot găti opt pizza în total, câte patru în fiecare cameră.

Izolația pereților este din vată minerală, cu rezistențele de încălzire, superioară și inferioară, montate în perete. Cuptorul electric Basic de la Prismafood este un echipament solid, ușor de utilizat și incredibil de funcțional. Cuptorul electric pentru pizza este conceput pentru a permite o gătire excelentă, obținută prin calibrarea separată a două temperaturi de funcționare diferite pentru partea superioară și inferioară, cu temperaturi care ating până la 455°C. Designul solid și panoul de control ușor de utilizat, vă permit să lucrați optim, bucurându-vă de un echipament rezistent, fiabil și ușor de întreținut.

Cuptorul electric este echipat cu: suprafața de coacere cu pietre refractare, rezistențe de încălzire izolate, iluminare interioară, izolație cu vată minerală. Cuptorul electric comercial este conceput pentru a coace mai multe pizza in mai putin timp, facandu-l perfect pentru restaurante cu un ritm mai rapid de servire.

 

cuptor electric dublu profesional pentru pizza

 

Cuptorul electric cu 2 camere este, de asemenea, perfect la nevoie și pentru alte preparate, cum ar fi puiul la cuptor sau un lot mare de prăjituri. Acest lucru se datorează faptului că cele două camere pot fi folosite pentru a găti două feluri de mâncare diferite în același timp, ceea ce înseamnă că puteți mulțumi toți clienții, în cazul în care bucătăria afacerii dvs. este solicitată la intensitate maximă, în anumite zile sau la ocazii speciale.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui cuptor care poate face față unui număr mare de clienți, cuptorul electric cu 2 camere este alegerea perfectă pentru afacerea dvs.

3 sfaturi pentru a face pizza perfectă în cuptorul electric cu 2 camere.

Pizza este un aliment delicios și popular în întreaga lume. Există multe moduri diferite de a face o pizza, iar unul dintre cele mai populare este folosirea unui cuptor electric cu două camere. Acest tip de cuptor este perfect pentru prepararea pizzelor mari, deoarece poate găzdui până la opt pizze cu diametrul de 32 cm.

Dacă vreți o pizza perfectă pentru clienții dvs. avem trei sfaturi care vă pot fi de folos:

  • Preîncălziți cuptorul la temperatura corectă.

Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie făcut atunci când preparați pizza într-un cuptor electric cu două camere este preîncălzirea cuptorului la temperatura corectă. Acest lucru asigură gătirea pizzelor uniform care vor ieși perfecte de fiecare dată.

 

cuptor electric pizza

 

  • Folosiți tipul potrivit de aluat pentru pizza.

Există multe tipuri diferite de aluat de pizza disponibile pe piață și nu toate sunt potrivite pentru a fi folosite într-un cuptor electric. Pentru cele mai bune rezultate, căutați un aluat special conceput pentru a fi utilizat în acest tip de cuptor.

  • Așezați pizzele pe raftul corect în funcție de durata de coacere.

Un alt sfat important pentru a face pizza perfectă într-un cuptor electric cu două camere este să așezați pizzele pe raftul corect și să fițti atenți la timpul de coacere. Raftul de sus este, de obicei, cel mai fierbinte, așa că cel mai bine este să fie așezate pizzele pe rafturile inferioare ca acestea să se gătească uniform.

 

 

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unui cuptor electric care poate găzdui opt pizze de 32 cm, Cuptorul electric cu 2 camere este o opțiune excelentă. Astfel, cu ajutorul lui reusiți să oferiți clienților dvs. o experiență culinară de remarcat. Cuptoarele electrice au castigat din ce in ce mai multa popularitate in ultimii ani și vin cu tehnologii noi si cu mai multe optiuni de gatire. De asemenea, spre deosebire de cuptoarele pe gaz, cele electrice nu contribuie la poluarea interioara pentru ca nu degaja dioxid de carbon prin ardere. In plus, au un randament mai bun decat cele pe gaz si degaja mai putina caldura reziduala. Mai mult decât atat cuptoarele electrice nu degradeaza vasele asa cum o fac cele pe gaz si gatesc uniform in orice sezon.