De ce este nevoie de oțel inoxidabil în bucătăriile profesionale?

Există un motiv pentru care bucătăriile restaurantelor sunt compuse din echipamente din oțel inoxidabil: este extrem de durabil, poate rezista la temperaturi ridicate și este sigur pentru prepararea alimentelor.

Oțelul inoxidabil oferă protecție împotriva petelor și a coroziunii. Este durabil, rezistent la foc și ușor de întreținut, deoarece nu necesită produse de curățare dure pentru a-și atinge aspectul strălucitor.

Oțelul inoxidabil este utilizat în bucătăriile profesionale, spitale și fabricile de prelucrare a alimentelor, deoarece este ușor de curățat și neporos, ceea ce înseamnă că nu poate absorbi umezeala ca alte materiale, cum ar fi lemnul. Această particularitate îl face o alegere sigură pentru aceste medii profesionale, în timp ce previne dezvoltarea bacteriilor și a virușilor.

Oțelul inoxidabil nu necesită întreținere, deși în timpul utilizării poate avea zgârieturi la suprafață. Aceste pete pot fi îndepărtate cu ușurință cu detergenți din cupru sau metal și cârpă moale.

mobilier profesional din inox

În timp ce alte suprafețe  se pot sparge sau rupe la impact, oțelul inoxidabil este suficient de durabil pentru a rezista la orice impact. Oțelul inoxidabil este un aliaj metalic care se remarcă prin caracteristicile sale de duritate și rezistență la uzură., dar si prin  rezista la temperaturi de până la 500 ° C.

Oțelul inoxidabil este un material biologic neutru și, prin urmare, un material antibacterian. Spre deosebire de alte metale, oțelul inoxidabil nu modifică culoarea, parfumurile sau aromele alimentelor și nu eliberează substanțe toxice care ar putea să le contamineze. Acesta este principalul motivul pentru care inoxul a fost folosit întotdeauna în bucătărie, atât pentru a realiza tacâmuri, veselă și recipiente pentru alimente, cât și pentru a proiecta bucătării industriale, în care igiena și conservarea perfectă a alimentelor sunt cerințe fundamentale.

O altă caracteristică a oțelului inoxidabil este că aceea ca se dovedește extrem de ușor de curățat datorită suprafeței netede care este imună la bacterii. Acest lucru îl face materialul preferat pentru bucătăriile profesionale, unde sarcinile de curățare trebuie facilitate cât mai mult posibil.

Desi există o mulțime de aspecte pe care trebui sa le ai in vedere  atunci cand iti alegi mobilierul din inox pentru bucataria ta, calitatea materialului, manopera și finisarea mobilierului sunt principalele criterii de selectie a mobilierului pentru bucataria ta. Daca vrei sa te bucuri de mobilier de inalta calitate, Lancom a pregatit  pentru tine o gama completa de mobilier de inox AISI 304 , destinate uzului profesional. Alege si tu calitatea, alege Lancom!