Importanta statiilor de dezinfectare a mainilor la locul de munca

Pe parcursul oricărei zile de lucru, angajații își folosesc mâinile pentru a scrie un raport, dau mâna cu un client nou, deschid ușile și multe altele. Toate aceste activități expun mâinile la germeni și bacterii. Având în vedere că 80% dintre infecții sunt transmise prin atingere, este crucial să implementați un program eficient de igienă a mâinilor la locul de muncă.

Solutia? Respectarea corespunzătoare a igienei mainilor. Spălarea mâinilor cu apă și săpun este cel mai bun mod de a vă asigura că mâinile sunt igienizate corect, dar nu este întotdeauna o opțiune viabilă. Exista o soluție mult mai simplă: dezinfectant pentru mâini. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății dezinfectantul pentru mâini este unul dintre cele mai bune instrumente disponibile pentru a evita îmbolnăvirea și răspândirea germenilor. Prin plasarea produsului de dezinfectare a mâinilor în locații strategice din birou și in alte zone cu trafic intens, puteți încuraja angajații să-și îmbunătățească igiena mâinilor și să facă din birou un mediu de lucru mult mai sănătos.

statie de dezinfectare a mainilor

Companiile care încurajează utilizarea regulată a dezinfectantului pentru mâini tind să aibă angajati mai sănătoși.Cea mai bună modalitate de a reaminti angajaților să folosească igienizant pentru mâini este făcându-l ușor accesibil și întotdeauna la vedere. Este important să plasați dezinfectant pentru mâini lângă și în jurul suprafețelor cu atingere ridicată și in zonele comune, inclusiv:

1. Intrări și ieșiri. O singură clanță ar putea fi cauza unei boli răspândite la locul de muncă. De fapt, noile cercetări au arătat că, în decurs de două până la patru ore, un virus plasat pe clanta unei uși a fost preluat de 40 până la 60% dintre angajati și vizitatori. Pe lângă dezinfectarea frecventă a clanțelor, a intrerupatoarelor și a altor suprafețe cu atingere ridicată, asigurați-vă că aveți la dispoziție și o stație de igienizare a mâinilor, pentru a limita răspândirea infecției.

statie profesionale cu pedala pentru dezinfectat mainile

2. Săli de ședințe. Sălile de ședințe sunt adesea pline de angajați, clienți și alți vizitatori care fac schimb de strângeri de mână, schimbând astfel germeni. Oferind oaspeților și angajaților o stație de igienizare a mâinilor ușor accesibilă (fie lângă ușă, fie langa masă) le permite acestora să își protejeze mâinile împotriva germenilor înainte și după întâlnire.

3. Birouri. Birourile, telefoanele si tastatura computerului sunt puncte cheie de transfer germinal, deoarece oamenii le ating foarte des. Având în vedere că angajații își petrec majoritatea zilei la birourile lor, unde mănâncă, beau și chiar tusesc și strănuta, birourile devin „un câmp minat de viruși” care pot trăi pe o suprafață până la trei zile. Așezarea igienizatorului individual pentru mâini la birouri menține igiena mâinilor la îndemână.

4. Zone cu trafic intens. Furnizarea de dezinfectant pentru mâini în afara biroului este, de asemenea, importantă. Zonele cu trafic intens, cum ar fi terminalele aeroporturilor, holurile mall-urilor și centrele de agrement ar trebui să ofere stații de igienă a mâinilor pentru a se asigura că vizitatorii rămân cât mai sănătoși posibil. Nu numai că menține curate zonele cu trafic intens, ci ajută si la îmbunătățirea imaginii aeroportului, centrului comercial sau a centrului de recreere.

Folosirea satiilor de dezinfectare a mâinilor reduce numărul de microbi și ucide mulți germeni dăunători care ar putea infecta angajatii. Pentru a menținea locul de muncă sănătos și prosper, este esențial ca angajatorii să puna la dispozitia angajatilor satii de dezinfectare a mâinilor in birouri și în zonele comune.