Întreținerea tacâmurilor în restaurante

Pentru ca un restaurant să aibă succes, trebuie sa indeplineasca cateva criterii importante pentru a ramane in topul preferintelor clientilor sai. Un restaurant care se respecta pune intotdeauna accent pe micile detalii, iar tacamurile curate si ingrijite sunt prima modalitate prin care poti face o impresie bună.

          intretinerea tacamurilor in restaurante                                                                          

Tacâmurile sunt un element esențial în orice locatie, fie ca vorbim de restaurante sau autoserviri și trebuie ingrijite corespunzator pentru o utilizare adecvată și o igienă optimă.

Iată câteva sfaturi pentru a vă menține tacâmurile impecabile și a vă surprinde clienții.

Mai întâi, îndepărtați întotdeauna resturile de alimente sau băuturi cât mai curând posibil. Dacă acestea sunt acoperite cu resturi de alimente deja uscate și murdărie încorporată, le puneți la înmuiat cu apă fierbinte timp de o jumătate de oră înainte de a le introduce în mașina de spălat vase. Apoi, spălați-le în mașina de spălat vase. Ar trebui să utilizați un detergent neutru care să nu fie prea abraziv pentru a proteja tacâmurile de rugină. Nu uitați să curățați resturile de alimente rămase în rezervor și, de asemenea, sa verificați dacă mașina de spălat vase are suficient produs (săpun, agent de clătire ...) pentru ca rezultatul să fie optim.

Un truc: clătiți cu apă rece, astfel încât să nu existe urme de detergent.

Odată ce tacâmurile sunt curate, le puteți trece prin mașina de lustruit tacâmuri, care va face sarcina de uscare și lustruire, oferindu-le strălucirea de altadata.

 

Pentru a le depozita, încercați să nu le depozitați în locuri umede pentru a evita proliferarea bacteriilor. În plus, trebuie să le depozitați în grupuri (furculițe cu furculite si linguri cu linguri ...) în așa fel încât să nu se frece unele de celelalte. Cel mai indicat este să le așezați cu separatoare. De asemenea, puteți utiliza cutii independente, mai ales atunci când aveți de-a face cu cantități mari.

tacamuri curate