Mașinile de curățat cartofi cu capacități ideale

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a curăța cartofi rapid și ușor, atunci o mașină de curățat cartofi profesională din inox este o opțiune excelentă. Aceasta este concepută astfel încât decojirea cartofilor să fie ușor de realizat și poate face față unor cantități mari de cartofi odată, în funcție de modelul pentru care alegeți să optați: de 15 sau de 20 de kg. Aceste capacități sunt ideale pentru ca mașinile să țină pasul cu încărcarea din cadrul bucătăriei afacerii dvs.

Pentru așezare și manevrare optimă, mașinile de curățat cartofi beneficiază de picioare din inox reglabile. Pentru o mai bună igienizare aceastea prezintă o cuvă detașabilă de structura de antrenare, iar pentru siguranță sunt prevăzute cu protecție pe capacul de alimentare și pe ușa de evacuare. De asemenea, mașinile de curățat cartofi evacuează automat produsele curățate și au o tavă cu capac perforat pentru reținere reziduuri.

Cum spuneam, acest dispozitiv de bucătărie uimitor decojește cartofii rapid și ușor, cu foarte puțin efort din partea angajaților dvs. Este de asemenea, foarte ușor de curățat, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Beneficiile utilizării unei mașini de curățat cartofi de 15 sau de 20 de kg:

Sunt durabile. Aceste mașini cu capacitate ideală sunt construite pentru a rezista. Ele pot rezista la uzura utilizării zilnice și nu vor rugini sau coroda în timp.

Sunt ușor de curățat. O clătire rapidă cu apă și săpun este tot ceea ce este necesar pentru a le curăța.

Sunt eficiente. Pot decoji cantități mari de cartofi rapid și ușor, în funcție de modelul și de capacitatea aleasă. Pentru încărcarea cuvei la o capacitate de 15 kg de cartofi odată, productivitatea aparatului este de 260 kg/oră la un ciclu mediu de 3 minute, iar pentru cea cu capacitate de încărcare a cuvei de 20 kg, productivitatea este de 360 kg/oră la un ciclu mediu de 3 minute. Ambele mașini au prevăzut un timer care poate fi setat între 1-5 minute, maxim 5 minute.

Sunt accesibile. Acestea sunt perfecte din punct de vedere raport calitate - preț.

Sunt versatile. Pot fi folosite nu doar pentru curățarea cartofilor, cât și pentru a decoji morcovi, mere, alte fructe și legume. 

                               masina de curatat cartofi

Cum să obțineți o decojire perfectă de fiecare dată cu o mașina de curățat cartofi? Alegeți cea mai bună opțiune ținând cont de câteva informații utile.

Atunci când alegeți o mașină de curățat cartofi este important să luați în considerare capacitatea. Unele mașini pot gestiona doar câțiva cartofi odată, în timp ce altele pot gestiona până la 20 kg. Dacă curățați o cantitate mare, atunci merită să optați pentru un decojitor cu o capacitate de 15 sau 20 de kg.

Un alt lucru de luat în considerare este tipul de lamele. Unele mașini au lame zimțate, în timp ce altele au lame drepte. Lamele zimțate sunt excelente pentru îndepărtarea pielițelor dure, dar pot lăsa în urmă mai multă cantitate din cartof. Dacă sunteți în căutarea unei mașinării care să vă ofere mai mult control asupra cantității de pulpă de cartof care este îndepărtată, atunci un decojitor cu lame drepte este o opțiune mai bună.

După ce ați luat în considerare capacitatea și tipul de lamă, este timpul să alegeți o mașină de curățat cartofi. Există multe mărci și modele diferite pe piață, așa că merită să faceți câteva cercetări pentru a-l găsi pe cel mai bun pentru nevoile dvs.

Atunci când folosiți o mașină de curățat cartofi este important să urmați cu atenție instrucțiunile. Unele mașini vă cer să înmuiați cartofii în apă înainte de a-i curăța, în timp ce altele recomandă să îi curățați în stare uscată. Asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate.

 

 

Sfaturi și trucuri pentru utilizarea unei mașini de curățat cartofi:

Folosiți întotdeauna o placă de tăiat atunci când curățați cartofi. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați blaturile și să le păstrați curate.

Începeți prin a curăța cartofii care sunt cei mai mari ca mărime. Acest lucru va face mai ușoară manevrarea aparatului de curățat în jurul cartofilor mai mici.

Asigurați-vă că aplicați o presiune uniformă atunci când curățați cartofii. Acest lucru, vă va ajuta să vă asigurați că toată coaja este îndepărtată de pe cartof.

După ce ați curățat toți cartofii, clătiți-i cu apă. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea excesului de coajă care ar putea rămâne pe suprafața cartofilor.

Lăsați cartofii să se usuce înainte de a-i găti sau depozita. Acest lucru va ajuta la evitarea lipirii lor.

Urmând aceste sfaturi, puteți folosi o mașină de curățat cartofi pentru a curăța eficient cartofii. Acest lucru vă poate economisi timp și efort în bucătărie și, de asemenea, vă poate ajuta să vă păstrați blaturile curate.

Trucuri pentru a păstra o mașină de curățat cartofi în cea mai bună formă:

  • Clătiți aparatul de curățat cartofi după fiecare utilizare.
  • Pentru a curăța mașina de curățat cartofi, înmuiați-o într-un amestec de apă caldă și detergent de vase timp de câteva minute. Apoi, folosiți o perie moale pentru a freca orice murdărie sau reziduu.
  • Uscați bine curățătorul de cartofi cu un prosop curat pentru a preveni ruginirea.
  • Depozitați mașina de curățat cartofi într-un loc uscat și sigur.

Cu puțină grijă, mașina de curățat cartofi poate rezista mulți ani. Sfaturile de mai sus vă vor ajuta să o păstrați în stare bună, astfel încât să poată continua să facă o treabă rapidă de curățare a cartofilor.

masina profesionala de curatat cartofi

Concluzie

Mașina de curățat cartofi este construită pentru a rezista în timp și dacă o alegeți la capacitatea potrivită este perfectă pentru orice bucătărie profesională, restaurante aglomerate, cantine sau afacerile de catering.