Răcitor de pahare - răcire instantă a oricărui pahar

Visul oricarui barman este să aibă întotdeauna pahare reci și curate pentru clienții săi, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Paharele dintr-un bar sunt limitate, iar marea problemă este aceea ca nu există spațiu pentru a stoca multe pahare în congelatoare și, cel mai important, procesul de înghețare durează prea mult.

Pentru a face față acestor probleme, de obicei barmanii folosesc gheață pentru a raci băuturile. Desi pare o solutie destul de eficienta care pare ca rezolva problema, gheața diluează băuturile atunci când se topește.

Exista o alta solutie la aceasta problema, una care va racorii instant paharele și va ajuta sa serviți cocktailuri elegante fără a le dilua concentratia cu prea multa gheata. Este vorba de răcitorul de pahare de la Frucosol.

Acest răcitor de pahare are un sistem modern și funcțional de congelare a CO2 care îngheță instant orice tip de pahar. O parte din gheață este creată de CO2, dar această gheață nu adaugă nici o aromă băuturilor și nu se topește ca înghețul tradițional. În plus, prin procesul de înghețare, paharele sunt sterilizate și igiena este îmbunătățită.

Procesul de congelare cu CO2 se numește congelare criogenică. Dioxidul de carbon este stocat la temperaturi foarte scăzute, până la -78ºC sub formă de gheață uscată și până la -46º sub formă de lichid. Dioxidul de carbon este un gaz incolor și inodor cu multe utilizări: este utilizat pentru a carbonata băuturi, pentru a ambala într-o atmosferă modificată, pentru a controla temperatura și dezoxigenarea lichidelor sau chiar pentru a regla PH-ul. Această metodă de refrigerare a fost utilizată în industrie de mai bine de 40 de ani, în special la fabricarea alimentelor congelate precum lasagna, paste,empanadillas, fructe de mare, orez, hamburgeri etc.

Când CO2 intră în contact cu paharele, acesta se evaporă și absoarbe căldura paharelor, devenind un gaz foarte rece care produce înghețul paharelor. 

Vrei să afli mai multe despre răcitorul de pahare? Descopera mai multe detalii aici.