Sfaturi pentru curățarea cuptorului de pizza

Atunci când folosiți un cuptor de pizza de orice fel, este crucial să întrețineți și să curățați în mod regulat cuptorul pentru a vă asigura că acesta funcționează eficient și că pizza dvs. nu preia mirosuri, arome sau texturi nedorite.

Prima și cea mai importantă regulă de curățare a oricărui cuptor este să vă asigurați că s-a răcit înainte de curățare. Un cuptor fierbinte prezintă un risc grav de arsură. Evitați cu orice preț curățarea unui cuptor fierbinte!

Curatarea cuptorului de pizza de cărămidă

Cuptoarele din cărămidă durează mult timp să se răcească, așa că aveți grijă - asigurați-vă întotdeauna că acesta s-a răcit corespunzător înainte de a încerca să-l curățați.

La cuptoarele din cărămidă, orice resturi ar trebui să fie răzuite sau îndepărtate cu o perie. Pentru scurgerile de grasime, puteți încerca  să le periați, iar dacă acest lucru nu funcționează - folosiți o cârpă umezită cu apă. Cârpa poate fi așezată pe capătul unui băț pentru a se aplica pe părțile inaccesibile ale cuptorului.

În general, deversările și resturile majore ar trebui îndepărtate pe măsură ce apar (cu o perie lungă)  pentru a preveni arderea, astfel încât să nu existe nicio posibilitate ca resturile să se acumuleze într-o formă mai rezistentă.

ustensile de curatat cutorul de pizza

Este de preferat ca aceste  cuptoare din cărămidă sa fie intretinute  regulat, chiar dacă nu există scurgeri sau resturi vizibile, astfel încât să se mențină un anumit standard de curățenie.

Când curățați cuptoarele din cărămidă, nu uitați de gurile de evacuare! Acestea trebuie curățate lunar, deoarece se pot dezvolta un strat de funingine care afectează siguranța cuptorului (poate apărea foc pe coș) și va afecta aroma pizzei.

Nu încercați să curățați singur gurile de evacuare! Angajați personal calificat pentru a vă curăța gurile de evacuare, deoarece necesită cunoștințe și instrumente specializate.

Curatarea cuptoarelor  pentru pizza electrice sau pe gaz

Utilizați preiile de răzuire pentru a indeparta resturile alimentare din interiorul cuptorului, de la bază până la părțile laterale. După ce ați terminat de desprins rezidurile alimentare, folosiți o mătură de curățat cuptorul sau o perie de mână pentru a strânge totul și a le arunca. Nu ridicați manual resturile - utilizați un instrument conceput pentru aceasta  sarcină.

perie profesionala pentru curatat cuptorul de pizza

Este esential sa  dețineți o perie de curatat pentru a indeparta  resturile de pe suprafața cuptorului. Aceasta ajuta la intretinerea si curatarea regulata a cuptorului dumneavoastra, este usor de folosit si extrem de rezistenta. Alege si tu o perie de curatat din gama Lancom!