Tăvi Gastronorm – policarbonat vs oțel inoxidabil

Deschiderea unei noi bucatarii sau actualizarea echipamentelor si accesoriillor din vechea bucatarie, trebuie sa includa tavile gastronorm, esentiale pentru a  depozita, a pregăti și  a servii mâncarea. Un singur articol este suficient de versatil pentru a îndeplini toate cele trei sarcini - tava gastronorm.

Tăvile Gastronorm sunt indispensabile în orice bucătărie profesionala. Acestea îndeplinesc mai multe roluri importante - principalul fiind conservarea alimentelor. Tăvile Gastronorm sunt, de asemenea, proiectate pe înălțimi, lățimi și adâncimi specifice, ceea ce le face ușor de depozitat și vă ajută să vă mențineți bucătăria organizată și eficientă.

Deși este clar că tăvile gastronorm sunt esențiale bucatariei tale, întrebarea este „ce tip ar trebui să alegeți – policarbonat sau inox?” Este una mai superioară decât cealaltă sau aveți nevoie de o combinație a ambelor?

Tăvi Gastronorm din policarbonat

Tăvile gastronorm din policarbonat sunt  ușoare și in acelasi timp  foarte rezistente. Tăvile pot fi negre sau transparente, dar multi bucatari  le prefera pe cele transparente pentru ca facilitează identificarea conținutului fără a deschide capacul. Acest lucru ajută la accelerarea procesului de pregătire a alimentelor și este la îndemână atunci când in bucătărie se face inventarul.

Dar, cât de bine se comportă recipientele din policarbonat atunci când sunt expuse la căldură și frig? Ei bine, majoritatea tăvilor  din policarbonat pot suporta temperaturi de la -40˚C la 100˚C. Unele mărci, cum ar fi Cambro, au dezvoltat tăvi care pot rezista la temperaturi și mai extreme, până la 190˚C.

Toate tăvile au capace  pentru a menține alimentele proaspete și a păstra aroma acestora. Deoarece policarbonatul nu se îndoaie sau se deformează, acesta poate intra în contact cu aburul fără a deteriora exteriorul sau alimentele din interior.

Tăvile din policarbonat sunt destul de rezistente, ușoare și foarte igienice. Cu siguranță reprezinta un element esențial in bucătăria ta profesionala.

tavi gastronorm din inox

Tăvi Gastronorm din oțel inoxidabil

Tăvile de tip gastronorm din oțel inoxidabil  joacă un rol vital în fiecare bucătărie.Unul dintre avantajele clare pentru oțelul inoxidabil este rezistența sa la căldură. În timp ce unele tăvi pot rezista până la 190˚C, oțelul inoxidabil poate fi încălzit la 280˚C plus. De asemenea, poate rezista si la temperaturi de îngheț.

Otelul inoxidabil este un produs robust și stabil. Este proiectat să dureze o viață întreagă și, în majoritatea cazurilor, va dura. De asemenea, este rezistent la coroziune, astfel încât, indiferent de câte ori vă treceți tava prin mașina de spălat vase, aceasta își va păstra aspectul.

De asemenea, aveți opțiunea de a adăuga tăvi perforate din oțel inoxidabil, care vă vor permite să încălziți cu abur mâncarea gătită, împiedicând uscarea acesteia. Tăvile din oțel inoxidabil gastronorm sunt stivuibile, la fel ca si policarbonatul, și sunt, de asemenea, destul de rezistente. Singurul lucru pe care nu îl puteți face cu oțelul inoxidabil este să îl puneți în cuptorul cu microunde.

Așadar, deși există câteva avantaje clare atât pentru tăvile  gastronorm din policarbonat, cât și pentru cele din oțel inoxidabil, totul va depinde de alimentele pe care le servești și de modul în care le servești. La fel ca majoritatea bucătăriilor, probabil că veți prefera o combinație a ambelor.

Lancom are grija de afacerea ta si iti pune la dispozitie o  gama completa de tavi gastronorm din policarbonat si otel inoxidabil, necesare oricarei bucatarii profesionale!