Ustensile esențiale pentru o patiserie de succes

Daca in bucatariile profesionale lista de echipamente si accesorii este una mult mai ampla si cuprinde o multime de ustensile si echipamente diferite pentru fiecare preparat, in cazul patiseriilor, lista este mult mai scurta, deoarece este nevoie de mult mai putine ustensile. Exista totusi câteva ustensile esențiale unei pastiserii, fara de care nu va puteti descurca, si anume:

Formele din silicon pentru prajituri

forme din silicon pentru prajituri

Formele pentru prajituri  din silicon sunt ușor de manevrat, igienice, nu necesita ungere in timpul procesului de coacere si se indeparteaza foarte usor.

Formele de prajituri din silicon se gasesc intr-o varitate de dimensiuni si forme, ceea ce inseamna ca ofera posibilitati multiple, lansand loc imaginatiei fiecarui cofetar.

Boluri din inox

Cel puțin unul sau două boluri mari sunt obligatorii. Puteți utiliza orice tip de bol - plastic, ceramică, sticlă, insa noi recomandam bolurile din inox, pentru ca sunt mult mai rezistente si igienice. Pe langa bolurile mari, aveti nevoie si de cateva boluri mai mici pentru amestecarea diferitelor ingrediente ce intra in compozitia principala.

Forme  de aluat  din inox

Dacă intenționați să faceți fursecuri sau gogoși, atunci fromele de aluat din inox trebuie sa se regaseasca pe lista   dumneavoastra de accesorii de patiserie. Acestea sunt usor de folosit si ofera intotdeauna rezultate excelente.

Panza siliconata de patiserie

Panza silicontata de patiserie este raspunsul excelent la nevoile oricarui patiser, atat din punct de vedere economic, pentru ca sunt reutilizabile, cat si din punct de vedere al calitatii, pentru ca previne supraincalzirea preparatelor tale.

Cupe de măsurat, linguri

Pentru a urma orice rețetă de copt, sunt esențiale căni și linguri de măsurare. Puteți alege orice tip de cani de măsurare și linguri din plastic, inox sau sticlă . Seturile de măsurare standard au, de obicei, măsuri de 1 cupă, 1/2 cupă, 1/3 cupă și 1/4 cupă - și veți utiliza aceste dimensiuni diferite în funcție de rețetă.

Spatule si  teluri

Aveți nevoie de cel puțin câteva spatule din silicon pentru a nu zgâria vasul, precum și de o mică spatulă metalică pentru a servi deserturi sau a intinde cremele. Câteva teluri pentru amestecare sunt, de asemenea, la îndemână.

Mixer de patiserie

Mixerul planetar este indispensabil in cofetarii si patiserii si este recomandat pentru prepararea  diverselor tipuri de crema, bezea, spuma din albus de ou, frisca, aluat etc. De asemenea este de mare ajutor si in bucatariile profesionale la prepararea cartofilor piure, maionezelor, sosurilor, preparatelor din carne tocata etc.

Duiuri si pos

Un set de duiuri cu pos este pachetul necesar care iti permite ornarea si sprituirea rapida si estetica a prajiturilor tale. Aici poti alege duiuri din inox sau policarbonat, in forma de strea sau cerc, in functe de preferinte.

Tavi de copt

tava de copt

La fel ca formele de copt, tavile sunt esentiale patiseriei tale si cu siguranta trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestora, fara a face rabat de la calitate. In functie de retele tale poti opta pentru tavi de aluminiu sau pentru tavi teflonate. Tavile de tort si tavile de cozonac sunt si ele un must-have al oricarei patiserii.

tava de copt teflonata

Lancom detine necesarul complet de echipamente utile si indispensabile oricarei patiserii. Pentru prajituri delicioase, va oferim echipamente profesionale si ustensile de patiserie care vor face diferenta. Alegeti echipamente si ustensile de patiserie Lancom si asigura o dotare profesionista a patiserie tale!