3 reguli simple pentru a obține o ceașcă perfectă de cafea

O ceașcă bună de cafea dimineața iti poate schimba starea de spirit pentru întreaga zi. Cu aceste trei reguli simple, vei putea să prepari o ceasca de cafea perfectă în fiecare dimineață, iar clientii iti vor trece pragul in fiecare dimineata cu aceeasi incantare. Este mai ușor decât crezi - lucruri simple, cum ar fi stocarea corectă a boabelor și utilizarea celor mai bune filtre, vor preveni gusturile nedorite din ceașcă. Iata ce trebuie sa faci:

1.       Alege o cafea bună care se încadrează în bugetul tau

Snobismul în rândul consumatorilor de cafea poate rivaliza cu cel al consumatorilor de vin. Aceasta lume uimitoare a gusturilor de cafea așteaptă pe oricine dorește să se aventureze dincolo de mărcile comerciale comercializate în masă. Cafeaua de specialitate  indică în mod clar țara, regiunea sau moșia de origine si poate sa ofere adevarate experiențe la degustare. Există două boabe importante pe piață - Arabica și Robusta. Boabele Arabica sunt produse pe scară mai largă, au o gamă mai largă de arome și sunt în general considerate „boabele mai bune”. Cu siguranță ar trebui sa căutați cafea 100% pură Arabica.. Alternativele ieftine pot conține boabe de cafea Robusta, cunoscută pentru conținutul mai ridicat de cofeină, dar si pentru aromele aspre.

cafeaua perfecta

2.       Foloseste apă bună

Nimic nu poate distruge mai singur o cana de cafea decât apa de la robinet. Iubitorii de cafea folosesc apă de izvor îmbuteliată sau filtre de cărbune pentru a nu altera cu nimic gustul cafelei proaspete.

3.       Fereste-te de căldură

Apa prea fierbinte va extrage compuși din cafea care sunt mai degrabă amari decât plăcuți. Temperatura adecvată a apei pentru prepararea cefelei este de 200 ° F (90 ° C) , sau aproximativ 45 de secunde de la fierbere completă. (Majoritatea aparatelor de cafea bune reglează automat acest lucru.) Odată preparată, nu vă așteptați ca aceasta să dețină cele mai bune arome pentru mult timp. Reîncălzirea, fierberea sau menținerea prelungită pe o platformă de încălzire vor transforma chiar și cea mai bună cafea intr-una amară și cu gust neplăcut.

reguli simple pentru o cafea perfecta

4.       Păstreaza echipamentul curat

Curăța recipientele de depozitare la fiecare câteva săptămâni pentru a îndepărta orice acumulare uleioasă. Cel puțin lunar, folositi pentru curatat o soluție puternică pe baza de oțet sau solutii de curățare special concepute pentru echipamentele de cafea, pentru a dizolva orice depozite minerale. Clătiți bine înainte de reutilizare.

Inainte de pricepera unui barista, trebuie sa ai in vedere si faptul ca prepararea unei cafele bune nu tine doar de maiestria celui care prepara cafeaua. Expressorul este cel care detine cheia succesului, iar intr-o dimineață agitată, nimic nu depășește simplitatea unui aparat de cafea cu picurare. În funcție de mașină, puteți face până la 12 căni odată.

echipamente pentru cafea

Dacă utilizați boabe de cafea, măcinați boabele la o consistență uniformă similară cu sarea de masă obișnuită. Cantarirea cafelei măcinate dă rezultate mult mai bune decât utilizarea canilor de măsurare sau a lingurilor de măsurare. Un cântar digital de bucătărie este foarte la îndemână. Acestea fiind spuse, ca regulă generală, vă recomandăm aproximativ 15 grame (1 lingură) de cafea măcinată pentru o cană de 200 de grame de cafea. Pentru 4 cești de cafea, asta înseamnă aproximativ 60 de grame (4 linguri) de cafea măcinată.