Cel mai bun espressor profesional

Faptul că diversele sortimente de cafea se numără printre cele mai îndrăgite băuturi de către clienții de toate vârstele nu mai este un secret pentru nimeni. Dar, pentru a le putea satisface persoanelor care îți trec pragul toate pretențiile, este nevoie să investești atât în personalul tău, care ar trebui să știe toate secretele preparării unei cafele de calitate superioară, cât și în aparatura necesară. 

Cum alegi, însă, cele mai bune espressoare profesionale pentru afacerea ta, astfel încât să poți oferi atât diversitate în meniu, cât și preparate care să îi convingă pe cei care te vizitează să revină la barul sau restaurantul tău? Citește în continuare articolul nostru pentru a descoperi atât un top al celor mai bune aparate de cafea profesionale, cât și câteva sfaturi utile despre cum pot fi folosite și cum pot fi întreținute pentru a-ți aduce profit cât mai mult timp posibil.

1. Cel mai bun espressor profesional - clasificare TOP 3

Pentru a putea prepara o cafea de calitate, este necesar să investești, în primul rând, în aparatură de calitate. Astfel, este recomandat să te îndrepți atât înspre aparate cu mai multe funcții, cât și înspre modele care să poată fi manevrate și curățate cât mai facil. Iată topul espressoarelor profesionale pe care ți-l recomandăm noi:

 






cel mai bun espressor profesional top espressoare profesionale cele mai bune espressoare profesionale

Produs

Espressor profesional de cafea Astoria Plus 4 You în 4 grupuri

Espressor profesional de cafea Astoria Forma, în 2 grupuri

Espressor profesional de cafea Astoria Sabrina cu touch screen, în 3 grupuri


Despre

Astoria Plus 4 You este un espressor profesional în 4 grupuri, dedicat uzului industrial.

Poate fi achiziționat în nuanțele alb, roșu, negru, gri sau clasicul chrome metalizat.

Alimentare de 240 V și putere generală de 7700 W.

Putere a boilerului de 5000W.

Capacitatea boilerului este de 1.2 L/grup

Capacitatea boilerului de abur este de 1.3 L.

Din punctul de vedere al dimensiunilor, are lungimea de 1315 mm, lățimea de 565 mm și înălțimea de 575 mm.  

Are o greutate de 124 kg.

Materialul de fabricație este inoxul.


Aparatul Astoria din colecția Forma este un espressor profesional de cafea, prevăzut cu 2 grupuri. 

Este dotat cu un robinet pentru apă caldă și doi robineți pentru vapori.

Este dotat cu un dublu manometru pentru indicarea presiunii cazanului și a celei din pompă

Alimentare de 230-400 V și putere de 3600 W.

Capacitatea boilerului este de 10.5 L.

Ca dimensiuni, are lungimea de 800 mm, lățimea de 569 mm și înălțimea de 550 mm.

Are o greutate netă de 65 kg.

Materialul de fabricație este inoxul.

 


Astoria Sabria este un espressor professional în 3 grupuri, dotat cu panou de afișare cu ecran tactil.

Prezintă un comutator manual pentru prepararea semiautomată a cafelei. 

Alimentare de 240 V și putere de 5600 W.

Capacitatea boilerului este de 17 L.

Ca dimensiuni, are o lungime de 1075 mm, o lățime de 582 mm și înălțime de 582 mm.

Are o greutate netă de 99 kg.

Poate fi achiziționat atât în nuanța clasică metalizată, cât și în negru sau alb.

Materialul de fabricare este inoxul.

 




Pro 

Este dotat cu port USB pentru programare.

Are funcția de umplere automată cu apă.

Este dotat cu panou de control tip touch screen, simplu   de utilizat.

Are mai multe opțiuni de limbă.

Prezintă afișaj de diagnosticare a potențialelor probleme (înfundare etc.)

Prezintă afișaj de economisire a energiei.

Grătare retractabile.

Iluminare LED.

Face parte din colecția Green Line, cu impact redus asupra mediului înconjurător, permițând reducerea cu până la 50% a consumului.


Are dimensiuni mai reduse și poate fi folosit inclusiv în locațiile care nu dispun de foarte mult spațiu.

Dozele de cafea pot fi programate automat, prin intermediul tastaturii.

Este dotat cu un sistem automat de apă pentru ceai.

Are funcția de spălare automată.

Opțional, poate fi dotat cu sistem de încălzire a ceștilor și cu un sistem LED pentru iluminare.

 

 

 

 

 


Este dotat cu panou de control tip touch screen, facilitând astfel ușurința în utilizare.

Este prevăzut cu funcție de umplere automată de apă și cu încălzire electrică pentru pahare.

Este dotat cu iluminare LED, dar și cu funcția de lumină de control pentru verificarea nivelului apei. 

Opțional, poate fi adăugată funcția cappuccino, dar și cea pentru abur automat.

 

 

 

 

 


Contra

Prețul este ridicat.

Are dimensiuni mari și nu este potrivit pentru locațiile care duc lipsă de spațiu.


 

Nu are funcție automată de cappuccino. 


Prețul este mai ridicat comparativ cu alte produse. 


 

vezi AICI preț

vezi AICI preț

vezi AICI preț

2. Cum alegi un espressor profesional bun? 

Dacă ai un bar, o cafenea, un restaurant sau chiar o pensiune sau un hotel, calitatea cafelei pe care o servești clienților poate spune multe și despre calitatea celorlalte servicii pe care le oferi. Pentru că este unul dintre cele mai populare și consumate preparate în domeniul ospitalității, este important să acorzi atenție anumitor aspecte cheie înainte de a achiziționa un espressor profesional, astfel încât să te asiguri că dispui de aparatură destul de performantă pentru a depăși chiar și cele mai înalte așteptări și pretenții:

  1. Tipul de espressor

Espressoarele cu un grup sunt, în general, ideale pentru locațiile ce nu dispun de mult spațiu, precum cafenelele mici. Espressoarele cu două sau mai multe grupuri sunt mai voluminoase, dar pot fi folosite pentru a prepara mai multe cafenele simultan, fiind ideale pentru cafenelele și restaurantele mari, cu trafic intens de clienți sau pentru evenimente.

  1. Presiunea

Espressoarele profesionale trebuie să aibă o presiune de minimum 9 barri pentru a putea realiza o cafea de calitate superioară. Presiunea este importantă pentru a extrage aroma din boabele de cafea, fiind un aspect esențial mai ales dacă ai o afacere bazată pe preparate artizanale.

  1. Calitatea componentelor

Având în vedere frecvența cu care un astfel de aparat este utilizat, un espressor profesional bun trebuie să aibă în componență materiale de înaltă calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil sau aliajele de cupru, durabile și ușor de întreținut. 

  1. Ușurința în manevrare

Mai ales dacă vorbim despre o afacere de mare anvergură, cu un trafic mare de clienți, aparatul trebuie să fie ușor de utilizat și de întreținut de către personal. Din acest punct de vedere, este important să alegi un espressor care să aibă un panou de control simplu și intuitiv, dar care să fie și ușor de curățat.

3. Marca recomandată de Lancom.ro - Astoria  

Astoria este cel mai mare producător de aparate de cafea din întreaga lume. Acesta are o istorie îndelungată în spate, fiind fondat acum mai bine de 50 de ani, în anul 1969, de către antreprenorul italian Nello Dal Tio. Mai puțin de 5 ani mai târziu, brandul se extinde și în afara granițelor italiei, urmând ca, în anul 1978, primul espressor ce poartă semnătura Astoria să ajungă și în Statele Unite ale Americii. În prezent, multe dintre aparatele comercializate la nivel mondial sunt fabricate chiar pe teritoriul României, fabrica MCE Production deschizându-și pentru prima dată porțile la Timișoara, în anul 2002.

De-a lungul timpului, Astoria a lansat numeroase colecții de aparate de cafea profesionale pe piață, toate câștigând premii la cele mai prestigioase gale din industrie. Printre cele mai cunoscute se numără Hollywood, colecție inspirată din America anilor `70, dar și Forma, Sabrina și Plus 4 You.

4. Cum se montează și cum se întreține un espressor profesional? Recomandările profesioniștilor

Montarea unui espressor profesional poate fi o sarcină dificilă, fiind esențial, în acest sens, fie să angajezi un specialist calificat, fie să urmezi îndeaproape instrucțiunile producătorului, dacă ți-ai propus să te ocupi tu însuți de întregul proces. În linii mari, se va începe cu atașarea picioarelor espressorului și cu conectarea furtunurilor de apă și a furtunului de scurgere. Asigură-te că aparatul va fi montat în apropierea unei surse de energie electrică. După montare, se va trece la umplerea rezervorului de apă și la pornirea aparatului, pentru a-l pregăti pentru utilizare. 

Pentru a întreține un espressor profesional, este important să îți instruiești personalul să curețe periodic toate piesele aparatului, inclusiv portafiltrul, sita și duza de abur. De asemenea, espressorul trebuie să fie decalcifiat regulat cu o soluție potrivită modelului pe care l-ai achiziționat, astfel încât să continue să funcționeze la capacitatea maximă. Tot la o perioadă regulată de timp trebuie să fie înlocuite și filtrele și garniturile, pentru a evita scurgerile sau alte probleme de ordin tehnic care ar putea apărea pe parcurs, ca urmare a folosirii intense specifice domeniului. Nu în ultimul rând, dacă tu sau angajații tăi întâmpinați probleme mai complexe, precum înfundarea sau defectarea anumitor piese, este recomandat să apelezi la ajutorul unui tehnician autorizat pentru remediere. Din acest punct de vedere, pentru a evita potențialele nemulțumiri ale clienților, poate fi o idee bună să achiziționezi de la început un espressor de rezervă, pe care să îl poți folosi în cazul în care cel principal se defectează, până când problema este rezolvată. 

În concluzie, un aparat de cafea profesional de calitate superioară este esențial pentru o afacere în domeniul HoReCa, mai ales dacă este vorba despre un bar, o cafenea sau un restaurant. Ia în considerare recomandările noastre și fă chiar acum achizițiile necesare pentru business-ul tău, iar clienții tăi vor fi cu siguranță impresionați de calitatea serviciilor oferite!

 

Surse foto: Unsplash.com, Lancom.ro. 

 

Întrebări și răspunsuri frecvente despre espressoarele profesionale 

  1. Ce caracteristici ar trebui să am în vedere atunci când caut cel mai bun espressor profesional?

Când pornești în căutarea celui mai bun aparat de cafea profesional pentru afacerea ta, este recomandat să ai în vedere aspecte precum puterea ridicată, mărimea boilerului, performanța sistemului de încălzire și a sistemului de spumare a laptelui, dar și diversitatea preparatelor pe bază de cafea care pot fi realizate cu ajutorul său.

     2. Care este diferența dintre un espressor automat și un espressor manual?

Espressorul automat poate realiza mai multe preparate pe bază de cafea, având o râșniță și o pompă de cafea automată incorporate. Acest tip de espressor este potrivit cafenelelor mai mari, cu un trafic intens de clienți. Espressorul manual, pe de altă parte, funcționează pe baza unei manete ce trebuie să fie manevrate manual pentru a produce preparatul, fiind destul de des utilizat de către localurile care comercializează cafea artizanală și necesitând o mai mare îndemânare a personalului.

    3. Cum se poate curăța un espressor profesional?

Pentru a curăța un espressor profesional, trebuie să fie urmate îndeaproape instrucțiunile producătorului și să fie utilizată o soluție de curățare și decalcifiere potrivită pentru modelul ales. În linii mari, procesul implică curățarea sistemului de cafea și de abur, precum și decalcifierea espressorului la intervale regulate.

    4. Cât costă un espressor profesional?

Costul unui espressor profesional poate varia foarte mult, în funcție de caracteristicile și performanța modelului pe care ți l-ai dori pentru afacerea ta. În general, cu cât un espressor are mai multe funcții, cu atât prețul său este mai mare. 

    5. Ce preparate pe bază de cafea ar trebui să poată fi realizate cu ajutorul unui espressor profesional bun?

În general, preparatul principal pe care ar trebui să îl poți prepara cu ajutorul unui astfel de aparat este, bineînțeles, espresso, atât simplu, cât și dublu. Cu toate acestea, poți opta și pentru un espressor profesional cu mai multe funcții, care să poată fi utilizat și în prepararea de băuturi precum caffe latte sau cappuccino, foarte populare în rândul consumatorilor.