Cum să alegem cele mai bune tigăi, cratițe, oale și semioale cu capace

Există diferite tipuri de tigăi, oale și semioale care vin în diferite forme, dimensiuni și materiale, iar cele mai bune variante pot fi o alegere dificilă de făcut. De aceea, în acest articol vom discuta despre cum puteți alege cele mai bune variante.

 Cum să alegeți cele mai bune oale și tigăi în funcție de nevoile dumneavoastră?

Când vine vorba de oale, cratițe și tigăi, există o mulțime de factori de luat în considerare. Doriți o oală ușoară sau una grea? Din ce tip de material este făcută oala? Aveți nevoie de o cratiță antiaderentă?

oale inox profesionale

Am pregătit 10 sfaturi pentru a alege tigăile, oalele, semioalele și capacele din oțel inoxidabil potrivite:

  • Luați în considerare stilul afacerii dvs. de gătit. Preparatele conțin mult ulei sau optați pentru o abordare mai minimalistă?
  • Luați în considerare dimensiunea pe care o doriți. Aveți nevoie de un recipient mare pentru a găti o cantitate mare sau de un recipient mic pentru a găti cantități mai mici?
  • Luați în considerare materialul din care este fabricat produsul. Căutați un produs din oțel inoxidabil, teflon, ceramică, inox magnetic, aluminiu, cupru, granit, marmotat (aluminiu forjat), fontă, etc?
  • Luați în considerare tipul de recipient pe care îl doriți. Aveți nevoie de o oală, semioală, cratiță sau tigaie? O doriți cu capac sau fără capac?
  • Luați în considerare tipul de tigaie. Aveți nevoie de o tigaie antiaderentă, din inox, aluminiu, teflon, cupru granit, marmotat (aluminiu forjat) sau de o tigaie din fontă?
  • Luați în considerare tipul de capac. Aveți nevoie de un capac din oțel inoxidabil, inox magnetic, aluminiu, plastic, lemn tratat sau de un capac din sticlă termorezinstentă?
  • Luați în considerare prețul. Căutați produse pentru un buget mediu sau unele mai scumpe (profesionale și durabile)?
  • Luați în considerare garanția. Căutați produse cu o garanție mai lungă sau una mai scurtă?
  • Luați în considerare intervalul de temperatură. Aveți nevoie de produse care pot suporta temperaturi ridicate sau scăzute?
  • Luați în considerare marca. Căutați o marcă cunoscută cu renume în domeniul profesional sau preferați un no name?

 

oala inox profesionala                                              cratite inox profesionale

Mărimea contează

În primul rând, asigurați-vă că alegeți oala sau tigaia de dimensiunea potrivită pentru sarcina pe care o aveți de îndeplinit. Prea mare sau prea mică și mâncarea nu se va găti uniform sau suficient de repede.

Căldura contează

Un alt factor cheie de luat în considerare este sursa de căldură. Un aragaz pe gaz va găti alimentele mai repede decât unul electric, dar va produce și mai multă căldură. Dacă folosiți un cuptor, asigurați-vă că alegeți o tigaie sau oală care este sigură pentru cuptor.

Factorul antiaderent

Dacă sunteți în căutarea unei oale sau a unei tigăi care va fi deosebit de ușor de curățat, asigurați-vă că alegeți una care este antiaderentă. Multe dintre cele mai noi tigăi antiaderente vin și cu un strat de silicon care ajută la prevenirea lipirii.

Designul contează

Dacă sunteți în căutarea unui design sau a unei forme specifice, asigurați-vă că alegeți o oală sau o cratiță care este disponibilă în acel stil. Oalele rotunde sunt perfecte pentru supe și tocănițe, în timp ce oalele pătrate sunt excelente pentru orez și alte caserole.

Materialul contează

Dacă sunteți în căutarea unei oale sau cratițe durabile, asigurați-vă că alegeți una făcută dintr-un material precum oțelul inoxidabil.

Luați în considerare funcționalitatea

Dacă sunteți în căutarea unei oale sau a unei tigăi care poate fi folosită ca o cratiță sau o tigaie, asigurați-vă că alegeți una care este versatilă.

tigaie profesionala                            capace inox profesionale

Inoxul ocupă primul loc în topul materialelor sigure pentru gătit. Oalele, semioalele, cratițele, tigăile și capacele din inox nu au reacții chimice la contactul cu alimentele și blochează pătrunderea substanțelor chimice în compoziția lor. Vasele din inox impresionează prin longevitate. Aceste produse au capacitatea de a-și menține proprietățile ca noi chiar și după 20 de ani de utilizare.

Funcționalitatea și nivelul crescut de rezistență sunt câteva din calitățile care transformă vasele din inox într-o investiție de durată. Acestea se remarcă printr-o estetică elegantă, iar dacă își pierd din strălucire pe parcursul timpului, aceasta poate fi redată prin soluții simple.

Concluzie

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți recipiente din oțel inoxidabil. În primul rând, asigurați-vă că dimensiunea este potrivită pentru nevoile dumneavoastră. În al doilea rând, luați în considerare din ce fel de material este făcută oala. În al treilea rând, gândiți-vă la cât de des veți folosi recipientul și alegeți unul care este durabil și ușor de curățat. În al patrulea rând, asigurați-vă că alegeți un capac care se potrivește corect și se etanșează bine pentru a preveni lipirea sau (re)vărsarea alimentelor/sosurilor. În cele din urmă, depozitați toate ustensilele de gătit într-un loc răcoros și uscat, astfel încât să beneficiați de aceastea cât mai mult timp.

 

oale inox profesionale