De ce să alegi o friteuză cu inducție?

Puțini oameni pot rezista farmecului puiului si a cartofilor prăjiti, iar popularitatea KFC-ului și McDonald’s-ului în întreaga lume este dovada vie ca oamenii prefera alimentele fast food, iar vedeta acestor preparate este friteuza.

Friteuza profesionala s-a adăugat la lista echipamentelor de bucătărie populare pentru restaurante, fast food-uri, autoserviri, hoteluri, etc. Poate realiza in timp scurt prăjirea unor cantități mari de cartofi, pește, gogoși și alte alimente, ceea ce le face indispensabile bucătăriilor profesionale.

Cufundarea completă a alimentelor în ulei la temperatură ridicată și obținerea unei texturi crocante a alimentelor, într-un timp scurt,reprezintă o investiție necesara pentru bucătăriile profesionale, care necesită multe comenzi si timp scurt de producție.

După apariția friteuzei profesionale, prăjirea este privită ca o metodă de gătit fără tehnologie complicată, iar daca sunteti in cautarea uneia pentru propria afacere, friteuza profesionala cu inductie este raspunsul la nevoile tale.

Friteuza cu inducție încălzește direct fundul rezervorului de ulei fără flacără deschisă, avand o eficiență energetică de până la 93%. Friteuza ofera un consum redus de energie fata de sistemele clasice, iar disiparea caldurii rapide si uniforme permite obtinerea de economii substantiale, fata de incalzirea electrica clasica sau cu gaz.

gatitul intr-o frietuza cu inductie

Friteuza cu inducție poate ajunge la +200 grade Celsius. Atingerea temperaturii de lucru foarte rapid ajuta atat la obtinerea unor consumuri scazute de energie electrica, dar si la retentie scazuta de ulei in produse (produse mai aspectuoase, mai gustoase si cu mai putin ulei).

Socul termic la introducerea produselor congelate in baia de ulei conduce la o scadere a temperaturii de lucru de la 180 grade Celsius la aproximativ 123-130 grade Celsius. Revenirea rapida la temperatura de lucru este permisa doar prin intermediul sistemului de inductie, acest lucru conducand la avantajele mentionate anterior.

Precizia sportita a reglajului temperaturii fata de sistemele permite obtinerea unor produse superioare calitativ, datorita temperaturii de coacere perfecte.

Un alt avantaj este acela ca nu exista elemente de incalzire imersate in ulei, un aspect de natura sanitara dar care conteaza si in procesul de ardere al uleiului. De asemenea, rezistentele imersate in ulei au tendinta de acumula reziduri din produsele procesate, acestea fiind dificil de curatat. In timp rezistentele se degradeaza, iar diferite componente ale acestora ajung in uleiul pentru preparare. Toate aceste neajunsuri sunt indepartate prin sistemul de inductie care permite o preparare igienica si o curatare facila si rapida.

friteuza cu inductie

Alege si tu o friteuza profesionala cu inductie si bucura-te de rezultate optime in bucatarie, cu un consum redus de energie!