Fantana de ciocolata ​- Legenda romantica a aparitiei unui adevarat fenomen

Privita fara a ne dori sa patrundem tainele romantice, de poveste a acestei fabuloase instalatii, fantana de ciocolata poate fi considerata combinatia inspirata intre doua elemente care se bucura de o popularitate crescuta: fantana de sampanie si fondue.

Astfe, imbinand elementul cu aer luxuriant al petrecerilor glam – fantana de sampanie si populara si deloc complicata fondue, a luat nastere incantatoarea cascada de ciocolata pe care oadoram cu totii si care poate sa transforme o pertrecere banala intr-un fabulos deliciu dulce, cu un spectacol de exceptie.

Daca insa suntem mai putin pragmatici si ne lasam purtati de lumea fascinanta a legendelor, atunci descoperim o poveste cu o incarcatura romantica demna de delicioasele deserturi realizate cu ajutorul exceptionalului echipament HoReCa.

Sephra este povestea unei Zeite din cultura Azteca, o aparitie ademenitoare care aducea cu sine aroma imbatatoare de cacao. Legenda spune ca Zeita a fost cea care oferit aztecilor arborele de cacao.

In acele vremuri imemoriale, liderul Imperiului Aztec era Montezuma, care era fermecat de Zeita care raspandea aroma de cacao si pentru a-si arata aprecierea, a construit in cinstea ei un templu. In interiorul acestui templu, in cea mai impozanta sala a construit o fantana luxurianta, care era alimentata cu apa de izvor, apa ce se revarsa peste peretii exteriori ai acesteia, iar in jurul ei a asezat cantitati mari de boabe de cacao perfecte.

fantana de ciocolata

La vederea acestui fabulos templu inchinat ei, Sephra l-a vizitat pe Montezuma in vis si i-a spus ca va trai pentru totdeauna in aceasta fantana. Trezit din vis de aroma imbatatoare si dulce de cacao, Montezuma a mers la templul pe care il ridicase in cinstea Zeitei si a gasit fantana scaldata in rauri apetisante de ciocolata.

Oricare dintre variantele pe care le credeti in ceea ce priveste felul in care fantana de ciocolata a luat nastere, trebuie sa recunosteti ca rezultatul este Divin!

Lancom – magazin online de echipamente si accesorii HoReCa pune la dispozitia profesionistilor cele mai performante utilaje bucatarie/restaurantfantana de ciocolata, masina tocat carne, masina spalat vase, oale inox, blender profesional, toate gandite, create astfel incat sa sprijine dezvoltarea bucatariilor profesionale.