De ce să cumperi un Blast Chiller?

În timp ce siguranța alimentelor este unul dintre cele mai importante motive pentru instalarea unui blast chiller in bucatarie, beneficiile se extind mult dincolo de răcirea sigură a alimentelor. Cu toate acestea, mulți operatori economici consideră însa ca  aceste echipamente sunt un „extra” sau un lux, dar nu sunt intodeauna cântărite în spectrul lor larg de beneficii.

Un blast chiller este proiectat pentru a reduce temperatura de bază a alimentelor în aproximativ 90 de minute. Majoritatea unităților vor îngheța alimentele în patru ore sau mai puțin. Reducerea timpului necesar pentru răcirea alimentelor cu 75% este un mare beneficiu pentru orice operațiune, iar răcirea mai rapidă a alimentelor înseamnă că angajații pleacă mai repede acasă la sfârșitul turelor lor.

Avantajul siguranței răcirii  ajută, de asemenea, la păstrarea calității alimentelor. Răcirea rapidă a alimentelor înseamnă că există puțin timp pentru dezvoltarea bacteriilor care degradează calitatea alimentelor  si, deoarece alimentele se răcesc atât de repede, se împiedică evaporarea umezelii așa cum se întâmplă atunci când alimentele sunt răcite mai lent într-un răcitor sau congelator. Mâncarea care își păstrează umezeala are un gust mai proaspăt si isi menține aroma.

Răcirea la blast chiller vă poate ajuta bucătăria să optimizeze programele de muncă și simultan vă poate asigura o bună calitate a alimentelor în mod consecvent. Bucătarii pot racii un sortiment larg de feluri de mâncare și pot fi terminate zile mai târziu, în jumătate de timp și cu același rezultat de calitate.

 

blast chiller

Congelarea rapidă sau înghețarea prin șoc, îngheață rapid alimentele proaspete și fierte, transformând lichidul din alimente în microcristale de gheață. Microcristalele nu deteriorează structura celulară a alimentelor.

blast chiller profesional

Un blast chiller este un plus excelent pentru bucătăria ta, pentru a crește eficiența și a prelungi durata de valabilitate a produselor alimentare. Dacă congelezi  adesea alimentele pentru a le folosi mai târziu atunci investițiia într-un blast chiller  este  excelentă pentru tine  și personalul din bucătăria ta.