Plan de afaceri pentru pizzerie - tot ce trebuie să știți despre acest tip de business

În acest domeniu, piața este în plină expansiune, incluzând diverse tipuri de restaurante care oferă pizza la pachet, lanțuri de fast-food, restaurante italienești sau pizzerii independente. Oricare ar fi ideea de afacere avută, concurența este foarte dură. Așadar, depinde doar de dumneavoastră să o dezvoltați astfel încât să vă permită să ocupați cu succes un loc pe piață. Dacă acesta este un vis avut, un plan de afacere pentru pizzerie este absolut necesar. În cazul în care sunteți la început de drum în antreprenoriat, probabil că acest lucru poate părea destul de dificil. Însă planul de afaceri trebuie privit ca un instrument extrem de eficient, care vă va ajuta să vă duceți ideea mai departe. În următorul articol, veți afla mai multe informații despre planul de afaceri al unei pizzerii și cum vă poate ajuta acesta să vă urmăriți obiectivele pentru a vă asigura că veți avea succes. 

1. Plan de afacere pentru pizzerie - informații utile pentru lansarea business-ului

plan de afaceri pizzerie 

Planul de afacere pentru o pizzerie vă va permite să aveți o viziune clară și de ansamblu asupra proiectului, să identificați eventualele neajunsuri, să vedeți care sunt punctele forte și suma de bani necesară pentru a-l duce la bun sfârșit. De asemenea îl puteți folosi pentru a prezenta ideea de afacere băncilor sau potențialilor investitori care vor decide dacă vor dori sau nu să vă împrumute fondurile necesare pentru a vă ajuta să lansați afacerea. Prin urmare, este esențial să aveți un plan de afaceri pentru pizzerie cuprinzător deoarece acesta va dovedi dedicarea și credibilitatea în calitate de antreprenor. Iată care sunt principalele informații pe care trebuie să le includeți: 

Introducere 

Începeți planul de afacere pentru pizzerie cu un scurt rezumat, oferind o privire rapidă asupra motivului pentru care deschideți afacerea și lucrurile care vă fac diferit față de ceilalți. 

Prezentarea generală a companiei 

În această secțiune, va trebui să definiți marca și conceptul și să descrieți tema restaurantului. Puteți include informații despre elementele de design și atmosferă, stilul de servire (dacă va fi un restaurant de tip fast casual sau fast food, cu servicii de livrare la domiciliu, autoservire etc.), spațiu și amenajare. De asemenea, un alt lucru extrem de important este publicul țintă. Este important să știți de la bun început cui se adresează restaurantul și care este tipologia clientului ideal. 

Alcătuiți o listă cu opțiunile de mâncare și băuturi pe care vreți să le oferiți în pizzerie. Crearea unui meniu de succes este o etapă esențială. Alte informații care trebuie incluse sunt cele legate de echipă. În planul de afaceri pentru pizzerie trebuie să menționați care sunt posturile de care aveți nevoie pentru restaurantul dumneavoastră.  

Analiza pieței

După ce ați descris în linii mari restaurantul, este momentul să treceți la etapa în care faceți cercetări despre industrie, clienți și piața în care activați. Cercetați concurența și poziționarea acesteia, opțiunile de meniu, prețurile, orele de funcționare și locațiile pizzeriilor concurente. Aici puteți include informații legate de ceea ce vă diferențiază și vă face unic față de ceilalți.  

Planul de marketing 

În continuarea planului de afaceri pentru pizzerie trebuie să includeți o secțiune despre activitățile de marketing pe care urmează să le întreprindeți pentru a vă promova afacerea. Puteți oferi informații despre canalele de publicitate pe care le veți utiliza și costurile asociate acestora. Descrieți un plan pentru crearea unei baze de date a clienților sau a unui program de fidelizare pentru aceștia. 

Planul de operațiuni 

Această secțiune trebuie să includă informații despre angajarea și formarea profesională pentru a vă pregăti corespunzător echipa. De asemenea, tot în această etapă trebuie să includeți o listă a instrumentelor de software de care veți avea nevoie pentru a vă administra restaurantul, cum ar fi un sistem de punct de vânzare, o platformă de comenzi online, softuri de gestionare a facturilor și a inventarului. 

Planul financiar 

În cele din urmă, orice plan de afacere pentru o pizzerie se încheie cu secțiunea care va cuprinde detalii despre partea financiară. Aici puteți include costurile de pornire, investiții, împrumuturi, cheltuieli de exploatare, previziuni privind vânzările.  

2. Afacere tip pizzerie - dotări și echipamente necesare

plan de afacere pizzerie 

Înainte de a achiziționa echipamentul pentru pizzerie, este important să țineți cont de câteva lucruri: 

Calitatea - documentați-vă înainte de achiziția propriu-zisă pentru a vă asigura că echipamentul pe care îl cumpărați este de înaltă calitate și durabil. Indiferent că este vorba despre cuptoare, mixere sau alte accesorii și ustensile pentru pizza, toate acestea au un rol esențial în asigurarea calității produsului final. 

Spațiu - chiar dacă beneficiați de mult spațiu în locația pe care ați ales-o pentru pizzerie, este important să cumpărați echipamente care să se potrivească în mod adecvat planului de amenajare. Echipamentul nu trebuie doar să se potrivească eficient în noua pizzerie, ci și să fie organizat și accesibil pentru personal. Gândiți-vă unde veți poziționa vitrinele de ingrediente pentru pizza în funcție de dimensiunile acestora. De asemenea, vitrinele trebuie să fie în apropierea meselor de pregătire astfel încât fluxul de lucru să fie ușor pentru angajați. Aparatele mari, cum ar fi malaxoarele profesionale pentru pizza, trebuie amplasate și acestea la îndemâna personalului. 

Apelează la un expert - după găsirea unui furnizor de echipamentele profesionale, este important să planificați amenajarea pizzeriei împreună cu un bucătar cu experiență în domeniu. Acesta vă va putea da mai multe sfaturi utile în ceea ce privește amplasarea tuturor echipamentelor din bucătărie. 

Utilizare și curățare - echipamentele pentru pizza au o durată de viață mare dacă sunt utilizate și întreținute corespunzător. De aceea, este important să întrebați furnizorul despre întreținerea necesară pentru fiecare produs pe care l-ați achiziționat. După ce ați ales echipamentul, asigurați-vă că sunteți familiarizat cu toate componentele acestuia și cu modul de întreținere. Ulterior, va trebui să instruiți personalul despre cum să-l curețe în mod corespunzător, astfel încât să rămână într-o formă maximă mult timp. 

afacere pizzerie

Ca parte a planului de afaceri, este important să luați în considerare ce echipamente profesionale pentru pizza sunt esențiale pentru desfășurarea activității și care sunt costurile acestora. Investiția în echipamentul potrivit este crucială pentru succesul afacerii. Atunci când realizați bugetul pentru aceste dotări este important să vă gândiți neapărat la cele care sunt prioritare, cum ar fi cuptoarele pentru pizza sau formatoarele pentru pizza, absolut indispensabile în orice pizzerie.  

Alte echipamente de care veți avea nevoie sunt mesele de preparare pentru pizza, realizate din inox. Acestea oferă condițiile optime pentru pregătirea acestui fel de mâncare. De asemenea, malaxoarele profesionale pentru pizza ajută la realizarea aluatului în cel mai simplu și rapid mod.  

Iată o listă concretă cu ceea ce nu poate lipsi din amenajarea unei pizzerii: 

  • Cuptoarele de pizza
  • Malaxorul pentru aluat
  • Aparatul de întins aluatul
  • Cuptoare cu microunde 
  • Mese de lucru (suprafețe pentru pregătirea alimentelor)
  • Congelatoare și frigidere 

 

Din dotările unei pizzerii nu trebuie să lipsească micile electrocasnice și unelte de bucătărie: 

  • Cuțite de înaltă calitate
  • Oale și tigăi
  • Boluri de amestecare din plastic, inox, ceramică sau sticlă
  • Tăvi de pizza 
  • Containere de depozitare și rafturi 
  • Echipamente de siguranță alimentară, cum ar fi mănuși, șorțuri, etichete cu data etc. 
  • Chiuvete necesare pentru pregătire, curățare și eliminarea resturilor. 

3. Amenajarea unei pizzerii - principalele lucruri de care trebuie să țineți cont 

afacere pizzerie, plan de afaceri pizza

Designul unei pizzerii este, de asemenea, un factor important în succesul afacerii. Decorul, schema de culori și atmosfera joacă un rol crucial în crearea unei experiențe memorabile pentru clienți. 

Deși este, de regulă, un restaurant de dimensiuni mai mici, amenajarea unei pizzerii implică multe lucruri. Aceasta presupune nu numai atenție la partea estetică, ci și la cea legată de eficiență și siguranță. O bună amenajare a pizzeriei acordă o atenție deosebită experienței clienților și ambianței, pentru a face o impresie de durată. 

Pentru a vă amenaja pizzeria, vă puteți inspira din ideile pe care le găsiți pe internet sau din restaurantele pe care le-ați vizitat și v-au plăcut. Atunci când dezvoltați conceptul localului, trebuie să acordați atenție unor detalii precum schema de culori, mobilierul, decorul, atât în ceea ce privește zona de servire, cât și zona de luat masa. Dacă bugetul vă permite, puteți lucra cu un designer de interior profesionist pentru a obține rezultatele pe care vi le doriți. 

Un plan de amenajare a pizzeriei se extinde dincolo de aranjarea meselor și a scaunelor din restaurant.

Amenajarea se află în strânsă legătură și cu fluxul de lucru operațional, care are un impact destul de mare asupra vânzărilor. Modul în care abordați fiecare componentă joacă un rol esențial în eficiența operațională și în calitatea serviciilor pe care le oferiți clienților. Obiectivul final trebuie să fie acela de a oferi un spațiu confortabil și primitor care să atragă oamenii în pizzeria dumneavoastră și să-i încurajeze să revină. 

Schema de culori

Paleta cromatică este o extensie a mărcii, așa că este esențial să o folosiți pe cea potrivită pentru afacerea cu pizzerie. Ar trebui să încorporați paleta de culori în logo, în site-ul web, în piesele de mobilier sau în orice alt element de decor. O schemă de culori luminoasă are un efect vesel, în timp ce tonurile mai închise creează un aspect elegant. Dacă urmăriți o atmosferă unică, le puteți combina pe amândouă, însă este recomandat să apelați la un specialist pentru a obține designul dorit.

Mobilierul

În ceea ce privește mobilierul, este important ca rândurile de mese și scaunele să fie aliniate frumos unele lângă altele. Puteți amesteca și asorta scaunele din metal cu mese din lemn dacă vreți să creați o atmosferă elegantă. Diferite elemente de decor și decorațiuni vor completa perfect spațiul. Mobila trebuie să fie confortabilă și funcțională și să reflecte marca și stilul restaurantului. Mobilierul selectat trebuie să reziste la o utilizare constantă și intensă. 

Ambianța și iluminatul

Crearea unei atmosfere relaxante prin tipul de iluminat potrivit este importantă pentru a-i convinge pe clienți să revină în restaurantul dumneavoastră. Iluminatul de intensitate scăzută, în culori calde, poate oferi un aer intim și se potrivește într-o pizzerie de lux sau una cu un aspect rustic. Dacă aveții posibilitatea, alegeți o locație cu ferestre mari, care lasă lumina naturală să pătrundă în timpul zilei. O altă modalitate de a ieși în evidență cu designul pizzeriei este adăugarea unor plante de interior, atractive și liniștitoare, care să ofere un aer proaspăt. 

amenajare pizzerie, plan afaceri pizzerie

Pe lângă cele menționate mai sus, un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este meniul. Meniul este mai mult decât o simplă listă de alimente, de aceea acesta trebuie să fie bine conceput astfel încât să îmbunătățească experiența culinară, să stimuleze apetitul și să ajute clienții să facă alegeri satisfăcătoare pentru ei. Designul unui meniu este un instrument publicitar principal, conceput pentru a stimula vânzările și a genera venituri. Acesta ar trebui să fie împărțit în secțiuni, precum aperitive, salate, supe, garnituri, antreuri, deserturi sau băuturi, pentru a facilita citirea. Meniul trebuie să aibă ceva pentru fiecare astfel încât să satisfacă poftele tuturor clienților. 

Așadar, planul pentru o afacere cu pizza necesită multă muncă și atenție sporită la toate detaliile. De asemenea, pentru a începe cu dreptul în acest domeniu extrem de popular, este important să investiți în echipamente pentru pizzerie de calitate superioară și să vă amenajați spațiul într-un mod confortabil și relaxant pentru clienți. Pe lângă cea mai bună pizza din oraș, le puteți oferi acestora posibilitatea de a socializa și de a petrece timp de calitate în restaurantul dumneavoastră. 

 

Sursa foto: pexels.com