Cum alegem un Malaxor Profesional pentru aluat?

Un malaxor profesional este cheia garantării unor rezultate optime în bucătărie, aluatul fiind elementul de bază pentru elaborarea unor produse, de cea mai bună calitate. De aceea, atunci când vine vorba de alegerea unui malaxor profesional pentru aluat există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

Un malaxor de aluat este un produs profesional, necesar în orice pizzerie, patiserie, brutărie, covrigărie, etc, în care specialiștii pregătesc zilnic cele mai bune preparate pentru clienții lor. Având în vedere criterii importante precum capacitatea, versatilitatea, durabilitatea, funcțiile și viteza, malaxorul potrivit poate ajuta la creșterea profitului și a productivității.

Un malaxor pentru aluat este destinat unei singure activități în cadrul unei afaceri, și anume, producerea aluatului. Aluatul fraged produs pentru pateuri, pizza, cozonaci, covrigi sau pentru diverse alte preparate, poate fi pregătit în mod automat. Malaxorul profesional va putea produce o cantitate mult mai mare de aluat, decât un simplu mixer. Factorul de diferențiere pentru malaxoarele profesionale este cantitatea de aluat produsă, acestea fiind folosite exclusiv pentru aluat. Din acest motiv, malaxoarele (mixerele cu spirală) sunt mult mai mari decât mixerele planetare, care sunt măsurate prin dimensiunea cuvei.

Chiar dacă mixerele cu spirală au o capacitate mai mare, acestea ocupă aproximativ același spațiu precum un mixer planetar. Malaxorul amestecă o cantitate de aluat mai mare, mai rapid, fiind astfel mai eficient, iar datorită unei cuve mari și a unei spirale mici, nu este nevoie de o putere electrică atât de mare precum în cazul unui mixer planetar. Mai mult, mixarea aluatului nu este atât de solicitantă pentru malaxor, pentru că aluatul este constant în contact cu spirala. Așadar, datorită acțiunii de amestecare în sine, mixerele cu spirală tind să fie mai durabile, să reziste mai mult în timp. Atât spirala malaxorului, cât și bolul în care se pun ingredientele sunt constant în mișcare, acestea asigurând faptul că aluatul va fi mixat uniform, motiv pentru care și cantitatea de aluat produsă este mai mare.

Malaxoarele profesionale pentru aluat din inox pe care le găsiți în magazinul nostru online lancom.ro conțin accesorii pentru trei sarcini diferite: cârlig pentru mixat aluat, tel plat și tel pentru mixat creme. În ce privește realizarea aluatului, mixerul planetar și malaxorul pentru aluat oferă o performanță similară, așadar dacă aveți nevoie de versatilitate, un malaxor pentru aluat este echipamentul potrivit.

malaxor profesional pentru aluat cu cap fix

Cum să alegeți malaxorul de aluat profesional potrivit pentru afacerea dvs.

Când vine vorba de malaxoare profesionale pentru aluat, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont, pentru a alege cea mai potrivită opțiune pentru afacerea dumneavoastră. Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este dimensiunea operațiunii dvs. Dacă aveți o bucătărie comercială mare, atunci veți avea nevoie de un malaxor de aluat care poate face față unor loturi mari. Pe de altă parte, dacă aveți o operațiune mai mică, atunci vă puteți descurca cu un malaxor de aluat mai mic și mai compact.

Următorul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare sunt nevoile specifice ale afacerii dvs. De exemplu, dacă faceți multe pâini și produse de patiserie, atunci veți avea nevoie de un malaxor, care poate gestiona aluaturi cu un conținut ridicat de apă. Pe de altă parte, dacă faceți mai ales aluat pentru pizza și paste făinoase, atunci veți avea nevoie de un malaxor care poate gestiona, aluaturi cu un conținut mai mic de apă.

În cele din urmă, trebuie să vă gândiți la bugetul dvs, deoarece prețul malaxoarelor poate varia și este important să găsiți un malaxor, care să se potrivească bugetului și nevoilor dvs.

Dacă vă acordați timp să luați în considerare toți acești factori, puteți fi sigur că veți găsi malaxorul de aluat profesional potrivit pentru afacerea dvs. Cu malaxorul de aluat potrivit, veți putea produce rezultate perfecte de fiecare dată.

 

 

Avantajele de a avea un malaxor de aluat profesional

Există multe motive pentru a alege un malaxor de aluat profesional pentru nevoile dvs. de coacere. Un malaxor de aluat profesional vă poate economisi timp și energie și poate produce rezultate constante de fiecare dată. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți un malaxor de aluat profesional:

Capacitatea. Cât de mult aluat aveți nevoie să amestecați? Alegeți un mixer cu un bol care poate găzdui cantitatea de aluat pe care trebuie să o amestecați de obicei.

Viteza. Cât de repede trebuie să amestecați aluatul? Alegeți un malaxor cu setări de viteză care vă vor permite să amestecați aluatul la viteza de care aveți nevoie.

Timpul de amestecare. Malaxoarele reprezintă alegerea optimă, pentru că necesită mai puțin timp și mai puțină forță de muncă pentru a produce o cantitate mare de aluat. Acestea pun ingredientele în mod constant în mișcare și asigură o amestecare uniformă, din care rezultă un aluat mai fraged și mai pufos.

Accesorii. Cu ce accesorii vine malaxorull? Aveți nevoie de un cârlig de aluat sau alte accesorii? Alegeți un malaxor cu accesoriile de care aveți nevoie.

urința de utilizare. Cât de ușor este de utilizat? Luați în considerare dimensiunea și greutatea malaxorului precum și cât de ușor este de utilizat.

Prețul. Cât de mult sunteți dispus să cheltuiți pe un malaxor profesional de aluat? Comparați caracteristicile și prețurile pentru a găsi cea mai bună valoare pentru nevoile dvs.

Atunci când alegeți un malaxor de aluat profesional, luați în considerare nevoile și bugetul dvs. pentru a găsi cel mai bună variantă pentru nevoile dvs. de coacere.

malaxor profesional pentru aluat cu cap rabatabil

Concluzie

Un malaxor profesional nu va avea o greutate foarte mare și nici nu va ocupa un spațiu important, în bucătăria profesională în care va fi utilizat. Capacitatea bolului diferă de la un model la altul, precum și productivitatea pe fiecare oră. Malaxorul pentru aluat trebuie să fie foarte robust, rezistent în timp și eficient, acestea fiind principalele premize după care se ghidează cumpărătorii. Malaxoarele se vor plia pe orice tip de afacere, atât pentru patiserii, pizzerii, cât și pentru covrigării și brutării. Malaxorul este ideal, atunci cand antreprenorii au nevoie de un dispozitiv rapid și de calitate care să satisfacă toate nevoile clienților.

Ținând cont de factorii prezentați, puteți fi sigur că veți alege cel mai bun malaxor de aluat profesional pentru nevoile dvs. și că veți obține rezultate optime de fiecare dată!