Principiul de funcționare a plitei cu inducție și ce este gătitul prin inducție

Gătitul prin inducție este un mod foarte eficient și rapid de a găti, de care trebuie să vă bucurați în cadrul afacerii dvs. Dacă nu aveți deja în bucătăria dumneavoastră un astfel de echipament, puteți accesa portofoliul nostru și să alegeți 2 dintre modelele cele mai căutate: AM-CD108 sau Model 105843.

plita cu inductie                                       plita profesionala cu inductie

Gătitul prin inducție funcționează prin utilizarea unui câmp electromagnetic pentru a genera căldură într-o oală sau tigaie. Pentru ca inducția să funcționeze, oala sau tigaia trebuie să fie confecționată dintr-un material feros, cum ar fi fonta sau oțelul inoxidabil.

Atunci când oala sau tigaia este așezată pe o plită cu inducție, se generează un câmp electromagnetic între suprafața de gătit și fundul oalei sau al tigăii, ce face ca prin metal să circule curenți, iar rezistența induce căldură.

 

 

Cum funcționează plitele cu inducție - principiul din spatele gătitului prin inducție

O plită cu inducție folosește un principiu al electromagnetismului pentru a încălzi oalele și tigăile. O bobină de sârmă de cupru este plasată sub suprafața de gătit, iar prin ea trece un curent alternativ. Acest lucru creează un câmp magnetic, care induce un curent electric în metalul tigăii sau al cratiței ce se încălzește apoi, iar mâncarea este gătită.

Gătitul prin inducție este un mod foarte eficient de a găti, deoarece căldura este generată direct în oală sau tigaie. Pierderile de căldură sunt foarte mici, astfel încât plitele cu inducție sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte tipuri de plită. De asemenea, acestea sunt foarte rapide, deoarece căldura este generată foarte repede, astfel veți putea să pregătiți preparate delicioase pentru clienții dvs. mult mai rapid.

Plitele cu inducție devin din ce în ce mai populare, deoarece oferă o serie de avantaje față de alte tipuri de plită: rapiditatea, eficiența și siguranța fiind cele mai importante dintre acestea. Dacă vă gândiți să cumpărați o plită cu inducție pentru bucătăria afacerii dumneavoastră, ar fi important să vă asigurați că aveți tipul potrivit de oale și tigăi, pentru a o putea folosi la potențialul său maxim.

 

proces de gatire prin inductie

 

Dezavantajele gătitului prin inducție - la ce trebuie să fiți atent

Atunci când vine vorba de gătit, inducția este adesea văzută ca o opțiune mai eficientă și mai eficace în comparație cu alte metode. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje potențiale ale gătitului prin inducție de care ar trebui să fiți conștienți înainte de a face trecerea la această metodă, dar ele sunt minore comparativ cu avantajele.

Pentru început, plitele cu inducție pot avea un preț mai ridicat decât alte tipuri de plitele. De asemenea, acestea necesită ustensile de gătit speciale care sunt fabricate din metale feroase, cum ar fi fonta sau oțelul inoxidabil. Dar cu siguranță acestea nu lipsesc din bucătăria afacerii dvs.

De asemenea, plitele cu inducție tind să fie mai pretențioase decât alte tipuri de plitele, în ceea ce privește dimensiunea și forma ustensilelor de gătit și necesită o plasare atentă a oalelor și tigăilor.

Aceste dezavantaje nu ar trebui să afecteze o bucătărie profesională, deci vor exista doar avantaje în achiziționarea unei plite cu inducție, mai ales că, gătitul prin inducție este foarte sigur, deoarece nu există flăcări deschise sau suprafețe fierbinți.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui mod mai eficient și mai precis de a găti, inducția este calea de urmat!